Care este semnificaţia zilei de 8 Martie

Care este semnificaţia zilei de 8 Martie
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită anual pe data de 8 Martie, în România și în întreaga lume. Care e semnificația zilei de 8 Martie și cum se sărbătorește în alte țări?

Ziua Internațională a Femeii a luat naștere în urma unui protest al unor femei din clasa muncitoare, care au cerut reducerea numărului de zile de muncă. Unii numesc data de 8 Martie Ziua Femeii, pe când alții Ziua Mamei. În România, oamenii aleg să le celebreze pe ambele, până la urmă, este o sărbătoare dedicată exclusiv femeilor.

Ziua Internațională a Mamei este sărbătorită în multe state ale lumii, însă la date diferite. În majoritatea țărilor este indicată în cea de-a doua duminică a lunii mai. Totuși, Ziua Mamei este întâmpinată peste tot cu aceeași bucurie, reprezentând o ocazie unică de a ne exprima afecțiunea, recunoștința și iubirea față de cele care ne-au educat, crescut și oferit dragoste necondiționată. Pe data de 8 Martie femeile primesc flori, ele fiind principalele simboluri ale acestei zile.

În Italia, de 8 Martie sunt organizate reuniuni pe tema susţinerii drepturilor femeilor, a siguranţei acestora la locul de muncă, a sănătăţii. În această zi, bărbaţii din Italia oferă femeilor mimoze galbene. În China, pe data de 8 Martie, femeile au după-amiaza liberă. În Portugalia și nu numai, femeile sărbătoresc seara zilei de 8 Martie în oraș, în grupuri formate numai din femei. Ziua Mamei se sărbătorea încă de pe vremea zeilor din Olimp, în cadrul festivalului dedicat zeităţii pe nume Rhea. 

Pe data de 8 Martie dăruiți zâmbetul pe buze femeilor iubite!

Citit 1859 ori Ultima modificare Luni, 07 Martie 2022 01:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.