Case sociale pe Drumul Viilor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Necesare, dar cam scumpe * Poate mai calculaţi o dată *

Primăria nu mai face faţă miilor de familii care cer locuinţă. Pentru a le putea oferi spaţii decente de locuit familiilor nevoiaşe, municipalitatea propune construirea unor case tip duplex, cu regim de înălţime D+P+1E pe amplasamentul din strada Drumul Viilor nr. 8.

Pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a Consiliului Local va figura şi aprobarea studiului de fezabilitate pentru anul 2010, pentru construirea a 48 de unităţi locative cu 2 camere.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 18.156.700 de lei, iar durata de realizare este de 12 luni, sursa de finanţare fiind bugetul local.

Clădirile vor avea pardoseli (gresie), zugrăveli cu var lavabil, faianţă la băi, uşi din lemn, ferestre din profile PVC, iar anveloparea se va realiza prin aplicarea unui termosistem cu plăci de polistiren.

Chiriaşii vor avea asigurate apa potabilă rece şi energia electrică. Se vor încălzi cu sobe de teracotă, iar duş vor face cu apă încălzită cu boilere electrice.

Proiectul este generos şi locuinţele sunt mai mult decât necesare, dar fiind noi într-o perioadă de criză ne permitem să atragem atenţia asupra sumei mult prea mari estimată ca valoare a investiţiei.

La un calcul aproximativ, cele 48 de locuinţe ar costa bugetul local peste 4 milioane de euro. Cu 1-1,5 milioane de euro se pot cumpăra 50 de apartamente la bloc - gata construite - la  preţurile din acest moment.

Poate un calcul mai atent ar reduce valoarea investiţiei la una mai apropiată de vremurile în care trăim.

Citit 638 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.