Prima generaţie de masteranzi în Teologie

Prima generaţie de masteranzi în Teologie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian a subliniat legătura dintre Biserică şi Universitate *

În ziua prăznuirii Sfântului Grigorie Dascălu, pe 22 iunie, la Galaţi, a avut loc ultimul curs al primei promoţii de masteranzi la Teologie din cadrul Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie a Universităţii Dunărea de Jos.

Debutul a fost în Catedrala Arhiepiscopală a Galaţilor şi în prezenţa Arhiereului locului - Înalt Prea Sfinţitul Casian al Dunării de Jos, care a înălţat o rugăciune de mulţumire lui Dumnezeu pentru binefacerile pe care le-a revărsat în Grădina de la Dunărea de Jos.

Aici, unde după mai bine de un deceniu de la înfiinţarea Departamentului de Teologie, în acest an, absolvă şi prima generaţie de masteranzi la Teologie.

Întâlnirea a fost onorată de staff-ul Universităţii „Dunărea de Jos”, prin rectorul prof.univ.dr. Viorel Mânzu, prorectorul prof. univ. dr. Toader Munteanu, prof. univ. dr. Denisa Luşnea, secretar ştiinţific FIFT şi Ivan Ivlampie, decanul Facultăţii  de Istorie, Filozofie şi Teologie Galaţi.

Cel care a deschis întâlnirea a fost părintele profesor univ. dr. Ionel Ene, şeful Departamentului Teologie, care a încurajat tinerii absolvenţi de Teologie Didactică - preoţi, monahii sau profesori de religie - să ţină mereu aprinsă flacăra credinţei acolo unde Dumnezeu îi cheamă să facă misiune.

„Diploma, orice ştampilă ar conţine ea, dar mai ales cea de la Teologie, nu este un avantaj, cât mai ales este o mare responsabilitate, a spus părintele profesor Ionel Ene. Şi în tot ce facem, trebuie să nu uităm să fim autentici!”  

„Este primul curs festiv al masteranzilor la Teologie, fapt care ne bucură. Suntem norocoşi că an de an ne hrănim din tinereţea dumneavoastră spirituală, fiindcă nu aveţi o profesie, ci o vocaţie.  Ca rector, în ultimii ani am înţeles bine ce înseamnă legătura în Duh care trebuie să existe între Biserică şi Universitate, între Universitate şi Biserică, între Spiritualitate şi Cultură, iar cea care ne leagă, care ne dă identitate, este credinţa”, a spus prof. univ dr. Viorel Mânzu.

Profesorul univ. dr. Ivan Ivlampie a vorbit despre prima promoţie de masteranzi la Teologie ca despre „o împlinire a năzuinţelor, datorată  „adevăratei lucrări duhovniceşti de la Dunărea de Jos. Şansa de a studia Teologia la Dunărea de Jos este rod al dorinţei şi susţinerii de care se bucură această secţie din partea Înalt Prea Sfinţitului Casian”. 

Masteranzii şi cei prezenţi nu au fost lipsiţi de cuvântul de încurajare al Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian, care a vorbit despre vocaţia preotului de a sluji la Altarul lui Hristos şi la „altarul inimii aproapelui”. A fost evidenţiat faptul că oamenii, cler şi credincioşi, prin credinţa în Dumnezeu şi prin lucrările lor, sunt cel mai mare tezaur al Bisericii.

Foto: Biroul de presă al ADJ

Citit 1216 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.