Marşul Nemulţumirilor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Constantin Ciucă, liderul Asociaţiei Pensionarilor din România 2007, ameninţă că va intra în greva foamei dacă judecătorii Curţii Constituţionale nu vor declara ilegale măsurile de reducere a pensiilor * „Lista ruşinii”, afişată pe stâlpii din oraş *

În încercarea disperată de a opri Guvernul să le ciopârţească pensiile, nu cu 15, ci cu 28 la sută, cât e în realitate, Asociaţia Pensionarilor 2007 organizează vineri, 25 iunie, „Marşul Nemulţumirilor”. Protestul se va desfăşura între orele 9 – 12. Pensionarii vor străbate oraşul pe jos, din Ţiglina I, de la parcul şahiştilor şi până în faţă la Prefectură.

„Vom face  „planton” la Prefectură şi la sediile partidelor politice din Galaţi pentru a le mulţumi cum au votat la moţiunea de cenzură. Nimeni nu e mai presus de lege, spune articolului 16 din Constituţie. Fiţi voi primii şi vă urmăm şi noi, pensionarii!”

„În timp ce noi, pensionarii, suntem sacrificaţi pe altarul crizei, voi, guvernanţii şi parlamentarii, listacii de ieri sau câştigători ai loteriei parlamentare, miliardari şi latifundiari, faceţi legi cu dedicaţie pentru spălat dosare, amnistie fiscală, vă votaţi privilegii măsurate cu găleata şi priviţi spre noi plini de ură şi dispreţ”, ne-a declarat Constantin Ciucă, liderul Asociaţiei Pensionarilor 2007.

Manifestarea ar putea căpăta formă extremă. Constantin Ciucă spune că, dacă judecătorii Curţii Constituţionale nu vor stopa reducerea pensiilor pe motive de ilegalitate, vineri va fi prima zi în care va face greva foamei.

Mai mult, va inaugura o „cutie a milei” în care va strânge donaţii pentru a putea continua protestul său la Parlamentul European.

Pensionarii lui Constantin Ciucă nu-i uită nici pe cei 5 dintre parlamentari care au votat împotriva moţiunii de cenzură şi vor continua să le afişeze numele şi fotografiile puse pe o „listă a ruşinii”, pe stâlpii din Galaţi.

Citit 588 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.