Schimbări la Starea Civilă

Schimbări la Starea Civilă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Căsătoriile oficiate la Starea Civilă – sau mai degrabă la ce-a mai rămas din ea – au devenit mai scurte şi mai puţin vesele. Motivul? Mirii, naşii şi nuntaşii nu mai au unde să ciocnească un pahar de şampanie, să guste un pişcot, un fursec ori o prăjitură, iar mireasa să primească muntele de flori şi zecile de felicitări şi urări de bine, pentru că nu mai există sală de recepţii.

Un anunţ mare, scris pe uşa sălii în care mirii răspundeau cu „Da” la toate întrebările, înştiinţează pe toată lumea: „Începând cu data de 21 iunie 2010 serviciul starea civilă nu mai dispune de sală de recepţie pentru căsătorii”.

Căsătoriile sunt oficiate civil, pe repede înainte, în sala în care altădată se sărbătorea fericitul eveniment. Încăperea este coşmarul fotografilor şi cameramanilor profesionişti, deoarece nuanţele de maroniu-ruginiu-portocaliu în care e îmbrăcată dau peste cap armonia culorilor din poze.

Imediat ce şi-au exprimat consimţământul liber şi au devenit o familie, cuplurile sunt grăbite să plece pentru a lăsa loc următorilor pretendenţi la celula de bază a societăţii – familia.

Naşteri şi decese la Primărie

Anunţul privind dispariţia sălii de recepţii nu e singurul. Un altul informează că Serviciul Autoritate Tutelară s-a mutat în Primărie, în clădirea în care funcţionează serviciul Revendicări.

În birourile Autorităţii Tutelare s-a mutat seviciul Naşteri. Aşa cum v-am anunţat deja, cele trei servicii de Stare Civilă - Naşteri, Decese şi Căsătorii - nu vor mai funcţiona pentru multă vreme în clădirea de lângă Parcul Eminescu, deoarece aceasta a fost retrocedată Comunităţii Elene.

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco ne-a confirmat declaraţiile recente ale primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, şi anume că serviciile de Naşteri şi Decese vor fi mutate în clădirea de lângă Primărie, în care acum îşi desfăşoară activitatea serviciul Revendicări.

Pe îndrăgostiţii care se vor căsători în viitor îi aşteaptă alte schimbări. Potrivit viceprimarului Ciumacenco, pentru căsătorii va fi amenajat parterul blocului A4 de pe strada Traian.

Deocamdată trebuie făcută licitaţia pentru proiectul de amenajare a spaţiului. Viitorii mirii ar putea fi dezamăgiţi de aceste modificări. Nu vor mai avea alături de viitoarea Stare Civilă Parcul Eminescu, zonele lui pline de verdeaţă, statuia marelui poet ori fântânile arteziene pentru a face fotografii de neuitat.

Explicaţie foto:  Fără statuia lui Eminescu, fără Parc, îndrăgostiţii care se vor căsători la parterul blocului A4 de pe Traian nu se vor mai putea poza decât cu tramvaiul.

Citit 3322 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.