„Inimă de Copil” în tabără

„Inimă de Copil” în tabără
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Să te joci fără griji, să poţi mânca dimineaţa, la prânz şi seara, să te poţi spăla în fiecare zi, să te simţi liniştit şi fericit înconjurat de adulţi cărora le pasă de tine, te înţeleg şi te ajută să creşti, sunt lucruri normale de care trebuie să aibă parte orice copil. În realitate, mulţi copii sunt privaţi de această normalitate. Pentru alţii mai există încă speranţă.

Nu mai puţin de 70 de copii aflaţi în grija Fundaţiei „Inimă de Copil” din Galaţi se vor bucura în această vară de o săptămână de copilărie firească, într-o tabără la munte, în judeţul Vrancea.

Pentru unii este prima experienţă de acest fel din viaţa lor şi, mai ales, este prima data când experimentează ceea ce înseamnă o viaţă normală, departe de sărăcia şi violenţele din familiile lor. Pentru a le oferi această bucurie, inimoşii fundaţiei fac eforturi uriaşe să găsească resurse financiare.

Cui îi pasă?

După cum am aflat de la Anca-Aurora Chiosea, responsabil comunicare al Fundaţiei „Inimă de Copil”, din 2000 şi până acum au beneficiat de aceste tabere mai bine de 600 de copii din familii în dificultate.

În aceasta vară vor fi organizate trei serii de tabără pentru aproximativ 70 de copii din casele de tip familial, copii cu dizabilităţi de la Cudalbi şi Lieşti, tineri cu dizabilităţi mentale severe, copii din centrele de zi ale Fundaţiei, din Galaţi şi Pechea şi din familiile sărace din Galaţi. În măsura locurilor disponibile, „Inimă de Copil” încearcă să le ofere loc în tabără şi fraţilor acestor copii. Toate acestea costă, şi încă, mult.

„Ne dorim să putem continua acest proiect cu ajutorul susţinătorilor, al sponsorizărilor şi donaţiilor venite din partea celor care înţeleg nevoile copiilor pe care îi ajutam şi care vor să se implice alături de noi. Nu avem deocamdată întreaga finanţare asigurată, dar, din fericire, nu suntem singurii care înţeleg importanta unei astfel de experienţe pentru copii”.

„Astfel, mulţumim BCR, care sponsorizează cu 3.000 lei taberele din această vară şi Asociaţiei Macon Galaţi. De asemenea, mulţumim domnului Enache de la firma Marcant care, ca şi anul trecut, a ales să ne sprijine şi să doneze produsele alimentare (carne şi preparate) necesare primei serii de tabără”, ne-a declarat Anca-Aurora Chiosea.

Bani doar pentru o treime

Din cei 70 de copii care se vor bucura de o săptămână de tabără, doar 25 au cheltuielile asigurate integral. Pentru ceilalţi 45 de copii „Inimă de Copil” caută încă oameni cu suflet mare!

Costurile pentru o săptămână de tabără pentru un copil sunt de aproximativ 250 lei, suma acoperind transportul dus-întors, masa, materiale pentru activităţi, jocuri, jucării, cărţi, medicamente de prim ajutor, mici cadouri pe care fiecare copil le primeşte la sfârşitul taberei (tricouri, şepci, jucării, cărţi), produse igienico-sanitare, utilităţi.

„Vă rugăm, dragi gălăţeni, să vă alăturaţi eforturilor noastre şi să susţineţi organizarea taberelor din aceasta vară pentru cei 70 de copii. Reamintim că persoanele juridice care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor legii privind sponsorizarea, beneficiază de scăderea din impozitul pe profit datorat sumele aferente”, face apel Anca-Aurora Chiosea.

Dacă inima vă spune că puteţi să-i ajutaţi pe copiii săraci, nu ezitaţi să contactaţi Fundaţia „Inimă de Copil” la numerele de telefon 0236 31 21 99 sau 0730 592 484 sau la adresele de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., persoana de contact fiind Anca-Aurora Chiosea, responsabil de comunicare.

Citit 1536 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.