Săptămâna Copilului, la Biblioteca "V. A Urechia"

Săptămâna Copilului, la Biblioteca "V. A Urechia"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați organizează în perioada 30 mai - 3 iunie (la sediul central și filiale) o serie de activități pline de veselie, educative, dar și recreative, cu și despre copii, dedicate Zilei Internaționale a Copilului.

Prin muzică, teatru, dans, momente poetice, concursuri, prezentări de carte, expoziții de carte și expoziții de desene realizate de copii, se va sărbători cea mai minunată vârstă, cea a copilăriei, alături de colaboratori, parteneri și prieteni ai cărții și ai Bibliotecii.

Luni, 30 mai, de la ora 10.00, la sediul central, Compartimentul Împrumut la Domiciliu pentru Copii invită copiii și adulții în „Lumea minunată a copilăriei”. Vor participa elevii Liceului Teoretic „Dunărea” și elevii Școlii Gimnaziale Nr. 28. Toți cei prezenți vor fi invitați la dans alături de Ansamblul folcloric „Flori de neam” ai Școlii Gimnaziale Nr. 2 Fârțănești.

De la ora 14.00,  este programată o ediție specială a Salonului Literar „Axis Libri”, cu scriitoarea Luminița Arhire, care va lansa o carte de poezii și o carte dedicată copiilor intitulată „Lunga călătorie a băiețelului care semăna cu tine”, și cu scriitorul Dan Arhire ce va lansa volumul „Grădina Maicii Domnului - Elemente de ornamentică tradițională”. În cadrul evenimentului vor fi prezenți și elevi ai Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei”, coordonați de prof. Paula Munteanu, care vor primi în dar, cu autograf, cartea dedicată lor.

Vom reveni cu detalii despre evenimentele pe care Biblioteca le va desfăşura în fiecare zi. 

Tot luni, 30 mai, de la ora 10,00, la Filiala nr. 1 „Costache Negri” copiii sunt invitați la „Jocurile copilăriei”. Vor da tonul și ne vor demonstra ce jocuri știu elevii clasei a VI-a, de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță”.

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, tot de la ora 10,00, vom afla ce este un „Jurnal de vacanță”, împreună cu elevii Școlii Gimnaziale Nr. 34.

Citit 759 ori Ultima modificare Luni, 30 Mai 2022 00:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.