Experiment inedit pentru stoparea consumului de droguri

Experiment inedit pentru stoparea consumului de droguri
Conștientizare, de Zilele Municipiului Galați (Foto: ANA - CR Galați)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În contextul manifestărilor Zilelor Orașului, Galațiul a găzduit, la finele săptămânii trecute, una dintre cele mai ample acțiuni ”de masă” având ca obiect prevenirea consumului de droguri. Fenomen ale cărui dimensiuni reale nu sunt cunoscute, dar care cuprind un număr tot mai mare de tineri și adolescenți, consumul de stupefiante este o opțiune care afectează nu doar prezentul, ci întreaga existență a celor care doresc să încerce acest gen de experiențe.

Tocmai pentru a nu face un prim pas care ar putea să îi coste pe termen lung sau chiar pe viață, tinerilor gălățeni le-au fost prezentate riscurile dintr-o altă perspectivă. Reprezentanții Agenției Naționale Antidrog - Centrul Regional Galați, ai Biroului de Siguranță Școlară și ofițerii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Galați au fost prezenți două zile, pe 10 și 11 iunie, pe Faleza Dunării, unde a fost amenajat un stand de prezentare și informare cu tematică specifică și distribuirea de obiecte și materiale cu mesaj specific.

Sute de gălățeni, îndeosebi tineri și foarte tineri, s-au arătat interesați de jocurile interactive propuse de organizatori, îndeosebi de ochelarii cu care au putut experimenta, virtual, senzațiile pe care le dă consumul de droguri și alcool. La aceasta s-a adăugat posibilitatea de a discuta direct cu factori implicați despre modalități alternative de petrecere distractivă și sănătoasă a timpului liber, despre efectele consumului de droguri și despre cum poate fi gestionat cel mai bine comportamentul în cazul în care consumul sau dependența s-au instalat.

Citit 1825 ori Ultima modificare Marți, 14 Iunie 2022 00:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.