Toaletele publice din Galați, bombe biologice (FOTO)

Toaletele publice din Galați, bombe biologice (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Cu toate că toaletele publice din Galați sunt pe cât se poate de moderne, sunt lăsate să zacă în mizerie, fiind adevărate focare de infecție.

Toaletele publice racordate la utilități din Galați au fost puse în funcțiune în 2019 și deja după trei ani au început să apară problemele: apa la unele nu funcționează, igienizarea și dezinfectantul sunt plecate în vacanță, hârtii și alte ambalaje sunt aruncate pe podeaua toaletei din cauza coșurilor pline din interiorul ei, mirosul și bacteriile sunt la ele acasă etc. Conform Primăriei, valoarea unei toalete publice este în medie de 64.687,40 de lei inclusiv costurile de racordare (racorduri la unități de apă, canalizare, energie electrică).

Toaletele publice din Galați mai sunt denumite de localnici și ”bombe biologice” sau ”dezastrul de la Cernobîl”. Câteva opinii ale unor gălățeni care le-au folosit spun totul.  

”Când am nevoie să merg la toaletă mai bine merg până acasă și mă întorc decât să intru într-un focar ca acesta, este deja bătaie de joc, coșurile din ele sunt pline, iar când pui mâna pe clanță trebuie să ai 2 straturi de mănuși” - Sorin Nedelcu, 33 de ani, inginer. 

”Este deja nesimțire, chiar cei de la primărie nu se pot informa despre asta? Măcar o singură dată pe săptămână să se facă curățenie în ele. Acum sunt și oameni nesimțiți care cu tot cu coșul lângă ei aruncă pe jos, dar măcar un minim de decență să avem și noi în aceste toalete.” - Violeta Neagu, 67 de ani, pensionară. 

”De exemplu, dacă un turist are nevoie la baie și se duce la o toaletă publică din Galați nu rămâne marcat? Efectiv mirosul din aceste toalete îți intră în haine când ieși, trebuie să torni o sticlă de dezinfectant pe mâini și tot nu este de ajuns, după ne mirăm de ce ajung oamenii să-și facă nevoile pe lângă copaci.” - Grigore Mușat, 24 de ani, student la Medicină. 

Întrebarea este, oamenii care sunt la putere în acest oraș nu văd aceste probleme, este atât de greu să se facă curățenie prin ele măcar o dată pe săptămână sau să se dezinfecteze și să se scoată mirosurile din aceste toalete?

Citit 3670 ori Ultima modificare Vineri, 05 August 2022 09:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.