Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam, în procesiune la Galaţi (FOTO)

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam, în procesiune la Galaţi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În toată perioada postului Adormirii Maicii Domnului, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în peste 140 de parohii din judeţul Galaţi se desfăşoară un pelerinaj cu Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Mănăstirea Adam.

”După ce în primele zile ale lunii august icoana a fost purtată în procesiune la multe parohii din protopopiatul Târgu Bujor şi câteva mii de credincioşi au avut bucuria duhovnicească de a se închina şi a săruta acest odor de mare preţ, din data de 3 august icoana a ajuns şi la parohiile din protopopiatul Galaţi.

În ajunul Marelui Praznic al <Schimbării la Faţă a Domnului>, după săvârşirea Vecerniei cu Litie, de la biserica <Mavromol> din municipiul Galaţi, icoana însoţită de preoţi şi foarte mulţi credincioşi a pornit în procesiune pe străzile orașului către biserica <Precista> de pe Faleza Superioară a Dunării, unde un sobor de preoţi a săvârşit slujba Acatistului şi a rostit rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra poporului dreptcredincios. Icoana a rămas peste noapte în această biserică veche pentru slujba de Priveghere şi rugăciuni pentru folosul sufletesc al oamenilor.

În zilele următoare, până pe data de 14 august, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului se va afla în pelerinaj cu opriri în satele din protopopiatele Covurlui, Tecuci şi Nicoreşti”, se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Pelerinajul se va încheia în ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, la Mănăstirea Adam, unde Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian va săvârşi slujba Prohodului Maicii Domnului, în prezenţa unui mare sobor de clerici şi a numeroşi pelerini, veniţi an de an să mulţumească Preasfintei Născătoare de Dumnezeu pentru binefacerile primite.

Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Citit 2191 ori Ultima modificare Miercuri, 10 August 2022 02:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.