Ce cred gălățenii despre demolarea garajelor din Cartierul Dunărea
Foto: Andrei Stroe

Ce cred gălățenii despre demolarea garajelor din Cartierul Dunărea
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Garajele din Galați sunt printre cele mai discutate subiecte. Primăria a decis să le elimine din zona Micro 19, Micro 20, respectiv, Micro 21 datorită lucrărilor de modernizare pentru crearea mai multor locuri de parcare. Unii locuitori sunt bucuroși de această decizie pentru că acele garaje sunt considerate niște colivii de păsări, cavouri sau cutii de chibrituri. Însă proprietarii garajelor sunt de altă părere, spunând că ele au locul lor și sunt utile pentru protejarea mașinii sau pentru depozitarea lucrurilor în ele.

Iată și părerea oamenilor referitor la decizia luată de primărie:
Marius, 22 de ani: ”Am fost foarte bucuros când am aflat vestea. Este unul dintre cele mai bune lucruri făcute de Primărie pentru că acele garaje erau oribile. Parcă eram în favelele din Spania la cum arătau, plus că utilitatea lor era 0, mai mult ocupau spațiu decât să fie utile la ceva. Plus că acele garaje erau ca niște minibaruri, că se strângeau toți vecinii acolo la câte o bere.”
Liviu, 48 de ani, proprietar garaj: ”Nu mi se pare corectă decizia luată de primărie, acolo ne putem depozita mașinile pentru a le mai proteja, plus că unii au investit bani grei în acele garaje. Mai bine primăria să se ocupe de străzi și de reabilitarea blocurilor și doar după pot spune că aceste garaje sunt niște cutii de beton nefolositoare.”
Miruna, 62 de ani, pensionară: ”Mi se pare foarte bună alegerea luată de cei de la conducere, acele garaje erau o prostie, după ce că acolo se adunau toți bețivii și toți golanii să bea, mai depozitau și scule sau ce mai aveau ei prin casă. Uneori când treceai pe lângă unul, zici că era ghenă de gunoi. Ce să spun, sunt supărați proprietarii, dar, dacă ei le îngrijeau, nu mai avea nimeni de comentat în privința lor.”
Georgiana, 36 de ani: ”Mi se pare foarte bună decizia, deși soțul meu are altă părere pentru că și el deținea un așa-zis garaj, mie mi se pare că ar arăta mult mai bine fără ele și ar exista și mai multe locuri de parcare. Trebuie să începem și noi să ne modernizăm orașul, iar printre primele lucruri dezafectate în Galați sunt aceste garaje. Nu își au rostul.”
Cristi, 18 ani, elev: ”Printre cele mai bune alegeri luate de primărie. Nu suportam imaginea acestor garaje, erau ca niște construcții abandonate și pe lângă asta nu au rentabilitate. În locul lor se pot face parcări mult mai moderne și mult mai bine amenajate. Demolarea lor este esențială pentru a avea un oraș mai modern și civilizat.”

Citit 8534 ori Ultima modificare Luni, 08 August 2022 02:36

9 comentarii

 • postat de sitizan
  Marți, 09 August 2022 06:35
  5.13.213.***
  @Anticotet...."Demolati aceste monstruozitati, inestetice ce polueaza esteticul"...Ai pus punctul pe i... Dupa aceasta logica, ar trebui demolate mii de blocuri din galati - pentru ca cetatenii nu si-au inchis balcoanele in mod unitar sau organizat ci fiecare a zidit, a pus geam termopan sau cu cornier furat din combinat, etc....Mai eficienta este demolarea decat organizarea?? Sau...pana la urma...decat sa imbracati oamenii in haine diferite, sa le dam uniforme gri tuturor ?! (daca ai varsta, vei intelege metafora) . :)) Observic ca in loc sa cautam vinovatii in institutiile care au dat aprobari haotice (fara verificare planuri de construire sau fara verificaea pe teren - cum sunt amplasate/cum arata acele garaje autorizate) ne aratam unul pe altul. :D Aceeasi mentalitate ca in 90 - stricam tot! in loc sa adaptam sau modernizam. (iar apoi, dupa cativa ani, plangem )
  3
  2
  Raportează
 • postat de Marian
  Vineri, 05 August 2022 16:06
  5.14.137.***
  Că s-au demolat garaje sau se vor demola să spunem că este normal,dar ce mai caută mașinile printre blocuri, in fata scări de bloc pe spațiul verde și dacă se poate pe preșul de la intrare in apartament dacă tot s au făcut parcări?
  7
  5
  Raportează
 • postat de Albert
  Vineri, 05 August 2022 15:35
  86.124.200.***
  D-le Tudor, ref.
  demolare garaje, cereți pct de vedere al partidelor ce conduc orașul. Acesta reprezinta pct de vedere al cetățenilor. Atenție, se apropie alegerile.
  5
  4
  Raportează
 • postat de PC
  Vineri, 05 August 2022 12:27
  86.124.201.***
  Tineri de 18 ani care nu au facut nimic pt oras, nu au lucrat nicaieri, nu le-a lipsit nimic, nu au avut grija de asigura mincarea pt familia lor, si planurile lor de viitor se bazeaza pe ce le va oferi alte tari isi dau cu parerea despre garaje si pensionarii orasului, cei care au muncit pt oras, au dezvoltat orasul, au indurat greutatile si toate lipsurile din regimul trecut.
  Garajele au fost dorite si construite in ani '90 de cetateni ai galatiului din toate categoriile sociale: muncitori , ingineri, doctori, politisti, magistrati. Acum, garajele sunt o problema de care se ocupa Primaria destul de bine. Problema garajelor nutrebuie transformata intr-un conflict intre generatii. In curind generatia celor care au construit garajele va disparea.
  21
  8
  Raportează
 • postat de Ali
  Vineri, 05 August 2022 11:55
  109.166.132.***
  Vecinul meu era mare propietar de apartament si garaj undeva in micro 20. Masina statea la loc de frunte in fata scarii si era in asa fel parcata sa nu mai poata alt vecin sa parcheze in apropiere. In fata garajului lui, pe marginea strazii nu lasa pe nimeni sa parcheze, masina cand nu era la scara, o gaseai la garaj la fel de incomod parcata. In garaj insa se reparau ace, brice si c..rice pe bautura, se facea vin, rachiu, se puneau muraturi. Masina aia nu a stat o zi in garaj! E daramat acum acel garaj si tare ma bucur ca am loc si eu ca si altii de parcare langa bloc, ducaseeeee cu garajul lui!!!!!!
  6
  29
  Raportează
 • postat de Un anticotet
  Vineri, 05 August 2022 10:43
  5.13.171.***
  Mai sitizenule, cetateanu lui peste, 90% din masinile galatiului stau ,,neprotejate,, de cotetele voastre, reminiscente al zonei de unde veniti…
  Demolati aceste monstruozitati, inestetice ce polueaza esteticul, ocupand locul miilor de masini ce pot fi parcate, frumoaselor parcur si locuri de joaca pentru copii, ce pot fi creiate, am masina de 50 de ani, fara cotet, si mi a fost sparta niciodata.
  6
  33
  Raportează
 • postat de Daniel
  Vineri, 05 August 2022 00:13
  5.13.229.***
  @sitizen
  Hai bre ma lasi, auzi la el ce mofturi, nu demolati garajele ca n-au unde sa-si tina cauciucurile si zacusca.
  Cat despre spart masina, daca nu lasi lucruri scumpe in masina n-ai tu ghinionul asta.
  16
  57
  Raportează
 • postat de sitizen
  Joi, 04 August 2022 21:25
  5.13.213.***
  astora bucurosi pentru demolarea garajelor le atrag atentia asupra unui singur aspect....cand vi se va sparge masina dintr-o parcare d-asta moderna, fara lumina, sa stiti pe cine sa dati vina. Iar cei care nu au masina, si nu stiu ce inseamna sa pastrezi cauciucuri de iarna sau alte consumabile....ar putea sa-si doneze balcoanele pentru depozitare, ca bunii crestini ce se bucura de raul altuia
  75
  18
  Raportează
 • postat de Tofan Ciprian
  Joi, 04 August 2022 20:48
  109.166.133.***
  Foarte bine cu demolarea lor,pentru că nu țin mașinile acolo ,doar ateliere si bodegi,si ați observat dacă întrebi tinerii e ok,iar pensionarii nu
  13
  65
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.