Un nou apel de proiecte pentru refugiaţii din Ucraina

Un nou apel de proiecte pentru refugiaţii din Ucraina
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Fundația Comunitară Galaţi a lansat un nou apel de proiecte finanțate prin "Fondul de urgență Galați – Refugiați în siguranță", după rezultate bune înregistrate la primul asemenea apel, în urma căruia patru asociații au desfășurat, în perioada martie-iunie, activități în beneficiul refugiaţilor din Ucraina. 

Astfel, Asociația Femeilor Profesioniste a desfăşurat proiectul ”Școala de română”, organizând cursuri de limba română pentru refugiații din Ucraina (femei și copii). În urma cursurilor, participanții au început să se integreze, comunică mai bine, merg la cumpărături fără teama că nu se pot descurca, folosesc mijloacele de transport în comun. În cadrul aceluiași proiect, au fost distribuite produse de igienă personală pentru 20 de fete și femei cu vârste cuprinse între 12 și 54 ani. Asociația Social Educativă Clever Kids a oferit, în cadrul proiectului ”Împreună pentru micuții ucraineni!”, mese calde copiilor refugiați ucraineni și a desfășurat activități educaționale cu aceștia. Asociația ”Lumea Lor, Lumea Tuturor”, prin proiectul ”Refugiați în siguranță”, a asigurat transport zilnic la Școala 16, la Grădiniţa Clever Kids, cursuri de karate, a organizat ieșiri în aer liber la Zoo Galați, Grădina Publică, Grădina Botanică, Faleza Galați și săli de joacă, achiziționând haine și echipamente sportive pentru 25 de copii beneficiari ai proiectului. Asociația ”Noi pentru Idei Noi” a desfăşurat, în cadrul proiectului ”Deschidem porțile, suntem solidari”, activități de sprijin socio-emoțional: lectură, limbă română sau engleză, art&craft, pictură și desen, jocuri logice, activități de dezvoltare emoțională, de socializare etc. Cadrele didactice de la Școala Gimnazială Nr. 16 Galați au realizat un ghid conversațional cu expresii uzuale din limba română, un ghid bilingv româno-ucrainean. 

Fundaţia Comunitară Galaţi apreciază că asociațiile au finalizat cu succes activitățile asumate prin proiectele finanţate, lansând, pe 25 iulie, un nou apel de proiecte finanţat din „Fondul de urgență Galați – Refugiați în siguranță”. 

Programul județean oferă finanțări nerambursabile în valoare totală de 45.000 de lei. Sunt eligibile pentru finanțare proiecte ale organizațiilor non-guvernamentale, neafiliate politic, grupurilor de inițiativă și ale instituțiilor de învățământ (școli, centre educaționale) prin asociațiile de părinți/profesori sau grupuri de inițiativă din aceste instituții. Aplicațiile se pot trimite până pe 14 august 2022, potențialii aplicanți putând beneficia de consiliere și mentorare din partea Fundației Comunitare Galați, pentru rafinarea ideilor de proiect. 

Proiectele eligibile pot fi din cel puțin una dintre ariile menționate ca prioritare pentru acest apel: educație -  cursuri de limba engleză și română, meditații, activități extracurriculare, precum cluburi de educație STEAM, muzică, arte etc.; coeziune socială - tururi ghidate/excursii, ateliere, plantări și grădinărit urban, festivaluri de cartier, concursuri sportive etc; evenimente filantropice, ateliere, grupuri de lucru, grupuri suport tematice etc.

Detalii pe www.fundatiacomunitaragalati.ro și pe pagina de Facebook.

Citit 1237 ori Ultima modificare Vineri, 05 August 2022 16:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.