Şcoala Nr. 9 aşteaptă economiile la banii europeni

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De doi ani de zile, Şcoala Nr. 9 a câştigat un proiect de reabilitare prin fonduri structurale europene. Lucrările ar fi trebuit să înceapă în 2010, dar nu se ştie de ce şi la ora actuală unitatea figurează pe lista de rezervă.

Luminiţa Mihailov, directoarea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, ne-a spus că unitatea gălăţeană ocupă abia locul al cincilea pe lista de rezervă. „Pe măsură ce se realizează economii, vom putea discuta şi despre acest proiect. Asta va fi probabil la abia la începutul anului viitor. Pe termen scurt nu se întrevăd soluţii”, ne-a spus Luminiţa Mihailov.

Între timp, Şcoala Nr. 9, care şi-a pierdut de anul acesta personalitatea juridică, nu primeşte nici fonduri de la comunitatea locală pe motiv că se aşteaptă finanţarea europeană. Aşa că igienizarea din vacanţa de vară s-a făcut cu bani de la părinţi, iar cu banii primiţi de la Primărie s-au montat câteva geamuri termopan. Prin cercevelele vechi de 40 de ani, de la înfiinţarea unităţii, iarna suflă vântul, gonindu-i pe elevi să se înscrie la alte şcoli.

Citit 707 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.