Marţi dimineaţă, la Galaţi, miting "anti-sărăcire" organizat de sindicate

Marţi dimineaţă, la Galaţi, miting "anti-sărăcire" organizat de sindicate
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Câteva zeci de sindicaliști ai confederației Cartel ALFA, din Galați și din alte județe ale Moldovei, sunt așteptați să participe, marți dimineață, începând cu ora 11,00, la o acțiune de protest în fața Prefecturii Galați.

Mitingul de la Galați reprezintă una din etapele "Marșului anti-sărăcire", derulat de Cartel ALFA în această săptămână, sub forma a două caravane care au pornit luni din Ardeal (Zalău) și Moldova (Botoșani) spre București, cu proteste organizate în localități de pe traseu unde există riscuri majore de blocare a unor activități de producție și pierdere a locurilor de muncă. Galațiul este unul dintre cele trei popasuri ale caravanei pornite spre Capitală din zona Moldovei, alături de Bacău și Slobozia. Caravana din Ardeal și cea din Moldova se vor întâlni la București, unde va avea loc, pe 20 octombrie, un amplu miting-marș în Piața Victoriei și Piața Revoluției.

"Cartel ALFA, văzând proasta gestionare de către Guvern a politicii energetice, lipsa măsurilor concrete de stopare a creșterii prețurilor și eliminarea speculei de pe piața energetică, a solicitat prim-ministrului declanșarea stării de urgență în domeniul energetic și convocarea CSAT, în care să se ia urgent decizii în baza propunerilor venite din cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social. Constatăm cu regret că, în loc să se aplece și să rezolve aceste probleme care au bulversat viața românilor, reprezentanții noștri, plătiți cu mii și zeci de mii de euro, rupți complet de realitatea în care trăim, se întrec în a ne da sfaturi cum am putea supraviețui în aceste condiții vitrege: să stingem lumina, să schimbăm becurile, să ne îmbrăcăm mai gros (dacă avem blugi e și mai bine), să mai punem o pătură pe noi, să bem un ceai de tei când ne vin facturile. Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA a decis declanșarea unor acțiuni de protest în săptămâna 17-21.10.2022, sub denumirea de MARȘUL ANTI-SĂRĂCIRE, pentru a cere: stoparea creșterii prețurilor, creșterea salariilor și pensiilor, deblocarea negocierilor colective prin modificarea Legii Dialogului Social, aplicarea integrală și fără discriminare a Legii 153/2017 și a Legii 195/2020 (legea salarizării unitare și cea privind statutul personalului feroviar - n.r.). Facem apel către toți cetățenii României, salariați, pensionari sau întreprinzători, să se mobilizeze pentru a-i determina pe guvernanți să ia măsuri urgente pentru combaterea crizei, până nu va fi prea târziu", afirmă liderul Cartel ALFA Galați, Romică Gîrneață.

Citit 2323 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2023 07:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.