Şeful DSP Galaţi va fi sancţionat

Şeful DSP Galaţi va fi  sancţionat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*Raportul comisiei de control precizează că cele trei cazuri "pot fi încadrate ca infecţii cu Acinetobacter", deşi analizele DSP Galaţi arătau contrariul *

Comisia de control a Ministerului Sănătăţii (MS) a finalizat controlul la Spitalul „Sfântul Andrei” din Galaţi, unde doi dintre cei trei  pacienţi infectaţi cu acinetobacter au murit în urmă cu aproape două săptămâni.

Deşi şeful DSP Galaţi, Valentin Boldea, afirma pe 5 septembrie că analizele nu au confirmat prezenţa germenului de acinetobacter, raportul MS precizează că respectivele cazuri „pot fi încadrate ca infecţii nosocomiale cu Acinetobacter”, se arată în comunicatul de presă emis de minister.

Personalul medical nu are analizele efectuate pe 2011

Conform raportului de control, au fost depistate mai multe deficienţe în ceea ce priveşte managementul unităţii sanitare, dar şi a respectării prevederilor legislative privind prevenirea şi controlul infecţiilor nosocomiale.

Unitatea sanitară nu a respectat prevederile privind depistarea, înregistrarea şi raportarea corectă a infecţiilor nosocomiale şi nu a fost efectuat controlul stării de purtător pentru personalul medical şi de îngrijire în anul 2011.

Comisia de control recomandă spitalului gălăţean şi câteva măsuri care trebuie aplicate de până la sfârşitul lunii în curs: încadrarea, unui medic epidemiolog la serviciul SPCIN, reorganizarea salonului de arşi şi a secţiei ATI, limitarea circulaţiei persoanelor în spital pentru consultaţiile pe specialităţi. Se mai cere, printre altele, şi un sistem de ventilaţie corespunzător în blocul operator.

Valentin Boldea – primul sancţionat

Ministrul Sănătăţii a mai aprobat sancţionarea conducerii DSP Galaţi „pentru lipsa de vigilenţă şi implicarea scăzută în profilaxia infecţiilor nosocomiale, măsura urmând să fie luată de MS până la sfârşitul lunii septembrie”, se arată în comunicat.

Raportul de control va fi transmis către Consiliul Judeţului Galaţi şi Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Galaţi şi Colegiul Medicilor din judeţul Galaţi pentru analizarea cazurilor pacienţilor, pentru a se stabilii, dacă au existat deficienţe de management de caz.

Directorul DSP ne-a declarat ieri că nu primise deocamdată nici un raport şi că nu comentează situaţia: „Vom discuta, după ce primesc raportul şi văd şi eu de ce sunt acuzat şi sancţionat”, ne-a declarat Valentin Boldea. 

Citit 1466 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.