„Rabla pentru electrocasnice”, a doua ediție din acest an

„Rabla pentru electrocasnice”, a doua ediție din acest an
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) informează că, începând de luni, 21 noiembrie, va organiza o nouă ediție, a doua, a Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, cunoscut și ca programul "Rabla pentru electrocasnice". Conform președintelui AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu, bugetul celor două sesiuni din acest an ale programului este cel mai mare de până acum, de 100 de milioane de lei, cu 25 de milioane mai mult ca anul trecut.

Persoanele fizice care doresc să participe la sesiunea din lunile noiembrie - decembrie au la dispoziție cinci zile în vederea înscrierii în program, prin crearea contului de utilizator în aplicația informatică, în perioada 21 noiembrie, ora 10,00 - 25 noiembrie, ora 23,59. Cei care au deja un cont de utilizator, creat în edițiile anterioare ale programului, nu trebuie să creeze un alt cont, ci doar să se autentifice utilizând adresa de e-mail și parola.

În etapa I (perioada 5-9 decembrie), va avea loc selecția voucherelor pentru achiziția de mașini de spălat rufe sau vase și pentru frigidere ori congelatoare. Bugetul etapei este de 25 milioane de lei.

În etapa a II-a (12-16 decembrie), vor fi selectate voucherele pentru laptopuri și tablete, în limita unui buget de 10 milioane de lei.

În etapa a III-a (19-23 decembrie), vor fi selectate voucherele pentru aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoare, bugetul acestei etape fiind de 15 milioane de lei.

Voucherele pentru echipamentele incluse în program au următoarele valori: 400 de lei - pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, frigidere, congelatoare, combine frigorifice, lăzi frigorifice, uscătoare de rufe, 200 de lei - pentru aspiratoare, 500 de lei - laptopuri și 300 de lei - pentru tablete.

Valabilitatea voucherului este de 7 zile de la data validării acestuia de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat. Ulterior utilizării la un comerciant validat, formalitățile de achiziționare a echipamentelor eligibile trebuie realizate tot într-un termen de 7 zile.

 

Citit 973 ori Ultima modificare Luni, 14 Noiembrie 2022 07:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.