Vin sărbătorile: prin tot oraşul continuă montarea luminiţelor festive

Vin sărbătorile: prin tot oraşul continuă montarea luminiţelor festive
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Treptat, Galaţiul se găteşte pentru Sărbătorile de Iarnă. După ghirlandele montate în Parcul „Eminescu”, decoraţiuni au fost instalate şi pe strada Brăilei, iar la Inelul de Rocadă pe insula de spaţiu verde, catargul susţine deja şiragurile unui "brad" stilizat. Mai mult, în acest weekend, gălăţenii au putut admira, în premieră, câteva dintre ornamentele care fuseseră aprinse, cel mai probabil, în cadrul probelor de funcţionare.

La solicitarea noastră, Biroul de Presă al Primăriei ne-a comunicat care sunt cele mai importante zone ale oraşului care vor „străluci” de la Sfântul Andrei şi până la Bobotează. În afară de Parcul ”Eminescu”, Grădina Publică, zonele de la Spicu – Romarta şi Ultimul Leu, vor fi luminiţe şi în zona Siderurgiştilor la General. Ne grăbim să vă dăm de veste pentru că anul trecut absenţa iluminatului festiv de pe strada Siderurgiştilor a stârnit numeroase nemulţumiri.

La acel moment, primarul Ionuţ Pucheanu explica faptul că stâlpii montaţi în cadrul lucrărilor de modernizare nu pot susţine şi astfel de ornamente. Pentru a pune punct discuţiilor legate de faptul că în multe dintre cartiere nu există ornamente de Sărbători, edilul a ţinut atunci să precizeze: "Nu există nicăieri în lume iluminat de sărbători peste tot. Luminile sunt concentrate într-o anumită zonă, tocmai pentru a crea atmosfera necesară".

Să sperăm că nu se va mai întâmpla ca anul trecut, în care unele zone au fost supraîncărcate cu decoraţiuni, dând senzaţia de kitsch...

Foto: Anca Spânu

Citit 2765 ori Ultima modificare Duminică, 13 Noiembrie 2022 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.