Scădere drastică a numărului de refugiați veniți în Galați

Scădere drastică a numărului de refugiați veniți în Galați
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ucrainenii care s-au refugiat în România în prima zi a săptămânii au ales mai cu seamă punctul de tranzit de la Galați-Rutier, pe aici intrând de patru ori mai multe persoane decât pe la punctul vamal de la Oancea.

În privința intrărilor în țară, Poliția de Frontieră Galați a raportat că cel mai mare flux, de 465 de refugiați, s-a înregistrat prin vama de la Galați, în timp ce pe la Oancea au venit în ţară 102 ucraineni. Astfel, 567 este numărul total de refugiați ajunși în județul nostru în ultimele 24 de ore monitorizate, cu 305 mai puțini decât în intervalul precedent.

Oamenii sosiți în ultimele 24 de ore nu au cerut azil, motiv pentru care nu au ajuns în Centrul pentru Refugiați, unde sunt disponibile 270 de locuri. Niciun refugiat ucrainean nu se află cazat în căminul structurii care se ocupă cu procesarea solicitărilor de azil la Galați.

Ucrainenii au mers în spațiile de cazare puse la dispoziție de autorități pentru refugiații aflați în tranzit. Astfel, luni, 5 decembrie, la blocul M11 erau 105 refugiați. La Baza "Siderurgistul" erau libere toate locurile disponibile, iar la internatele și sălile de sport erau ocupate 26 de locuri din 407. La pensiuni și ONG-uri erau ocupate 109 locuri din 491. Tabăra mobilă de pe Stadionul "Dunărea", cu 201 locuri, era în continuare goală.

Citit 860 ori Ultima modificare Luni, 05 Decembrie 2022 16:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.