De Sfânta Muceniță Filofteia, hram la biserica din Micro 20

De Sfânta Muceniță Filofteia, hram la biserica din Micro 20
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

De ziua Sfintei Mucenițe Filofteia, 7 decembrie, biserica din Micro 20 și-a sărbătorit ocrotitoarea spirituală

Sfânta Liturghie din ziua hramului a fost oficiată de preoţii acestei biserici din municipiul Galați. La slujbă a participat și Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a ținut un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre viaţa şi sfârşitul mucenicesc al Sfintei Filofteia, dar şi despre frumusețea copilăriei.

Sfânta Filofteia, ale cărei moaște se află la Curtea de Argeș, este considerată ocrotitoarea copiilor și a tinerilor, și în special a fetelor, pe care le ajută să se căsătorească și să aibă o viață liniștită.

"Mulți credincioși au venit la această biserică situată la intrarea în municipiul Galați dorind să mulţumească Bunului Dumnezeu și Sfintei Filofteia pentru tot ajutorul primit şi să se roage pentru sănătatea, mângâierea şi mântuirea semenilor noştri aflaţi în nevoi, în suferinţe şi în boli.

În cadrul slujbei, la momentul cuvenit, mai mulţi copii şi credincioşi au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

După Sfânta Liturghie a fost săvârșită o slujbă de mulțumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra acestei comunități parohiale și parastasul pentru ctitorii, preoţii și ostenitorii parohiei, trecuţi la cele veşnice.

La final, un grup de copii de la Şcoala Gimnazială Nr. 22 din Galaţi împreună cu ceilalţi copii prezenţi la hram au susţinut un concert de colinde tradiţionale şi alte cântări bisericești specifice perioadei liturgice în care ne aflăm.

Pentru gingăşia, bucuria, emoţia şi frumoasa interpretare, dar şi pentru implicarea activă în programele şi activităţile parohiale, copiii au primit diplome şi daruri din partea bisericii", se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Prin implicarea membrilor Consiliului şi Comitetului parohial, aproximativ 800 de persoane au primit daruri din partea parohiei, atât în zilele premergătoare hramului, cât şi astăzi, după slujbă.

Între cei care au primit daruri s-au numărat şi cei 60 de bătrâni asistaţi în cadrul Centrului multifuncţional de servicii sociale "Speranţe pentru vârsta a treia" şi 20 de vârstnici nevoiaşi, singuri şi bolnavi, din această parohie gălăţeană.

Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Citit 922 ori Ultima modificare Joi, 08 Decembrie 2022 16:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.