Primarul din Oancea l-a primit pe pictorul Chibrit în casă nouă (FOTO)

Primarul din Oancea l-a primit pe pictorul Chibrit în casă nouă (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Pictorul gălățean Costinel (Costel) Chibrit, a cărui poveste de viață a fost pe larg relatată de ”Viața liberă”, a început o viață nouă în comuna Oancea, județul Galați. Acest lucru a fost posibil cu sprijinul edilului comunei gălățene, Victor Chiriloaie. Impresionat de drama prin care fostul pictor trece și de faptul că acesta este nevoit să doarmă în stradă, sub cerul liber, și să trăiască din mila trecătorilor, primarul i-a oferit adăpost și hrană în căminul de bătrâni din comuna pe care o administrează.

Promisiune îndeplinită

Așa cum era stabilit, marți, 3 ianuarie, o mașină aparținând Primăriei Oancea a ajuns în curtea Spitalului „Elisabeta Doamna” din Galați, unde pictorul Chibrit se afla internat și l-a preluat spre noua locație. După circa 50 de minute, Costel Chibrit ajungea în locația unde va locui, sperăm noi, cât mai mult. Redactorii ”Viața liberă” l-au însoțit pe acesta la destinație, unde îl aștepta Victor Chiriloaie.

"Ne bucurăm că a ajuns la noi. Vom face totul ca să se simtă aici ca acasă la dumnealui. În cameră are tot ce îi trebuie, lenjerie curată, televizor, masă, scaune, pat, veselă și chiar baie amenajată cu tot ceea ce este necesar. Oaspetele nostru se poate plimba, are acces în curte și, momentan, îi vom asigura și hrana de care are nevoie. O să vină cineva să îi gătească, să aibă la prânz două feluri de mâncare gătită", ne-a declarat primarul.

După ce a „inspectat” noua casă și a făcut cunoștință cu cei care s-au mobilizat pentru a-l primi cum se cuvine, Chibrit, vizibil emoționat, a intrat în camera sa, pentru a se reface după spitalizare. „Este foarte bine aici. Mă uit în jur și văd că nu îmi lipsește nimic. O să mă pun pe picioare în câteva zile,” a spus pictorul.

Are în continuare nevoie de ajutorul semenilor

Redacția „Viața liberă” le mulțumește tuturor celor care au răspuns, într-un fel sau altul, campaniei noastre de a-l ajuta pe omul rămas fără adăpost. Ne exprimăm admirația față de medicul curant care l-a îngrijit în spital, dr. Ionuț Rădulescu, și față de personalul din unitatea spitalicească, ce a depus eforturi pentru salvarea acestuia.

Deși aparent viața lui Costel Chibrit pare să o fi luat pe un făgaș normal, trebuie menționat faptul că el are în continuare nevoie de ajutor. Cei care doresc să ia legătura cu pictorul o pot face telefonic, la numărul 0236.343.053.

Din păcate, starea de sănătate a lui Chibrit nu este una favorabilă. Deși în adăpostul de la Oancea omul are toate condițiile, iar reprezentanții Primăriei îi asigură permanent hrană caldă și îngrijirea corespunzătoare, acesta trebuie totuși instituționalizat, ca să beneficieze de asistență medicală permanentă.

Demersurile "Vieții libere" de a-i găsi un rost pentru un trai relativ decent nu se opresc aici. Am încercat pe nenumărate căi să luăm legătura cu familia, pentru a lămuri unele aspecte privind situaţia curentă a acestuia, din păcate, fără succes momentan.

Citeste mai mult despre Costel Chibrit

Citit 4684 ori Ultima modificare Joi, 05 Ianuarie 2023 19:16

1 comentariu

  • postat de curios
    Joi, 05 Ianuarie 2023 15:40
    89.39.81.***
    de ce nu gasesc nimic pe google si wikipedia despre pictorul chibrit, costinel(costel), galati? asta nu inseamna ca nu-i doresc sanatate si viata lunga. unde-i pot vedea lucrarile?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.