Parcare plătită sufocată de gunoaie

Parcare plătită sufocată de gunoaie
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Parcarea de tip rezidenţial din Micro 18, situată în faţa Liceului "Dunărea", este mai mereu plină de maşini, atât în timpul zilei, cât şi seara. Dar, dacă la lumina felinarelor gunoaiele care sufocă toate locurile de parcare nu sunt atât de vizibile, dimineaţa arată clar că pe aici nu s-a mai măturat de dinainte de Crăciun, dacă nu cumva de prin noiembrie trecut.

Nu este prima dată când semnalăm situaţia. În trecut, după sesizarea noastră, măturătorii de la Ecosal au apărut prompt la faţa locului, încercând să-şi facă datoria. Spunem încercând fiindcă unele dintre maşini sunt parcate atât de aproape de bordură, uneori chiar peste ea, încât, practic, nu ai pe unde să strecori mătura.

Diferenţa faţă de trecut este că, totuşi, acum parcarea de acolo este plătită de către beneficiari, care ar avea dreptul la condiţii mai bune, credem. Pe de altă parte, logic ar fi să existe un program afişat al trecerii Ecosal, aşa încât şi şoferii să ştie când anume ar fi bine să îşi mişte maşinile din parcare, pentru a avea acces măturătorii sau maşinile specializate. Nu în ultimul rând, un pic de bun-simţ ar ajuta mult. Să fie maşina mea acolo, nu aş lăsa-o să înoate în gunoaie, chiar dacă nu eu le-am făcut. O mănuşă de plastic şi un sac de gunoi nu sunt, până la urmă, un sacrificiu atât de mare, dacă vrei să parchezi civilizat. Despre lipsa de bună-creştere a celor care aruncă gunoaiele pe unde apucă nici nu mai discutăm, că este clară. Nişte coşuri de gunoi în extremităţile parcării nu ar strica nici ele, însă.

Citit 1642 ori Ultima modificare Vineri, 06 Ianuarie 2023 11:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.