De unde au primit doamnele mărțișoare

De unde au primit doamnele mărțișoare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Micul obiect de podoabă cu șnur împletit dintr-un fir alb și unul roșu face parte deja din tradiția românilor și a unor popoare învecinate. Împreună cu mărțișorul se oferă adesea flori timpurii de primăvară, cea mai reprezentativă fiind ghiocelul. Data de 1 Martie reprezintă un motiv în plus pentru a oferi flori sau mărțișoare doamnei speciale din viața fiecăruia și nu numai. Am făcut un mic sondaj în care am întrebat mai multe femei dacă au primit mărțișoare sau flori de la cei apropiați. Iată ce ne-au răspuns doamnele:

Ioan Daniela, 40 de ani: "Am primit mărțișor, de la familie, inclusiv de la băiatul și soțul meu. Îmi place sărbătoarea asta. Am primit și flori de la cunoscuți, au adus primăvara în viața mea."

Grigore Bianca, 42 de ani: "Mărțișor am primit de la colegii de muncă, de la familie, mai ales că soțul m-a surprins de dimineață cu un buchet mare de flori și mi-a făcut ziua mai frumoasă."

Neagu Gina, 54 de ani: "O zi foarte frumoasă, care m-a făcut fericită, pentru că am primit flori, urări pentru a avea o primăvară frumoasă și nelipsitele mărțișoare. Cred că am primit până acum vreo 20 de mărțișoare, ceea ce e o bucurie pentru mine. Nepoții și copiii mei mi-au oferit cele mai frumoase flori."

Citit 822 ori Ultima modificare Joi, 02 Martie 2023 12:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.