Un gălăţean a uimit juriul „Românii au talent” cu sculpturile lui (VIDEO)

Un gălăţean a uimit juriul „Românii au talent” cu sculpturile lui (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

„Nu ştiu ce ne-ai pregătit, nu ştiu cine eşti, dar deja arată foarte interesant!”, sunt cuvintele cu care a fost întâmpinat, la „Românii au talent”, gălăţeanul Augustin Sandu. Şi asta pentru că pe scenă erau expuse deja câteva dintre spectaculoasele lui lucrări.

Augustin Sandu are 43 de ani şi este student în anul II la Facultatea de Arte din Galaţi. Înainte de a se dedica laturii sale artistice, a activat pe nave de pasageri, a fost marinar şi timonier pe toate navele noi, aflate în probe, fiind absolvent al Liceului de Marină din Galaţi. Conform Pro Tv, Augustin a fost un tatuator renumit în străinătate, având peste 24 de ani de experiență în acest domeniu. În trecut, el a participat inclusiv la competiții de tatuat.

Simţind, însă, că-i lipseşte latura artistică - desenul, pictura şi, mai nou, sculptura - a ajuns la Facultatea de Arte. Iar pentru primul vernisaj, realizat în primul an de facultate, şi-a vândut motocicleta.

„De sculptat, m-am apucat recent –  am lucrat cu materiale convenţionale şi nonconvenţionale, cum este, de pildă, fibra de sticlă. Mai nou am trecut pe metal. Lucrările le fac pentru oameni şi îmi doresc ca oamenii să se bucure şi ei de talentul meu şi de creaţiile mele”, a mărturisit artistul.

„La soare ne putem uita, dar la ce faci tu, ba!”, a exclamat Dragoş Bucur atunci când gălăţeanul şi-a început momentul pe scenă.  

„Ești un talent mult mai mare decât poate cuprinde o reprezentație într-un astfel de show. Este evident că avem de a face cu un artist foarte talentat, extrem de sensibil și un om care oricum are valențe în multe forme ale artei. E impresionant ce poţi face!”, a spus Andi Moisescu. Motiv pentru care gălăţeanul a fost invitat să îşi prezinte lucrările expuse pe scenă.

Dragoş Bucur a fost cucerit de o reprezentare a Calului Troian, cea mai frumoasă pe care a văzut-o, după cum a spus. Aşa că s-a grăbit să lanseze o ofertă: „Am de făcut un cadou cuiva foarte drag mie. N-am apucat să cumpăr. Şi astăzi, fiind o zi mare, pentru că e ziua ei, aş vrea să cumpăr de la tine ceva”.

„Să nu ne batem! Să nu iei ce vreau eu. Că vreau şi eu să cumpăr ceva de la el”, a replicat Mihai Bobonete.   

Cu patru „Da”-uri, Augustin Sandu s-a calificat în etapa următoare a competiţiei.

În vreme ce juriul urcat pe scenă îi admira de aproape lucrările, gălăţeanul a mărturisit că „Românii au Talent” reprezintă cel mai important moment pentru el pe plan profesional: „Pentru că am ajuns aici, nimic nu mi se mai pare imposibil pe lumea asta. Este o experienţă de vis, nu am cuvinte să o descriu. În momentul acesta eu sunt cel mai fericit om din lume”.

Citit 4078 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Martie 2023 04:04

2 comentarii

  • postat de Primăria ar trebui să-i folosească talentul
    Duminică, 19 Martie 2023 11:22
    109.166.132.***
    Foarte frumos, are îndemânare și mai ales viziune artistică personală și cu amprentă, talent artistic deosebit.....și mult simț. A r trebui cooptat de Primărie pentru a crea câteva lucrări pentru a îmbogăți spațiul din parcuri noastre, de exemplu, Parcul Viva, poate spațiul de la Spicul, la blocuril
    0
    0
  • postat de Gigel
    Sâmbătă, 18 Martie 2023 18:21
    5.13.134.***
    Felicitari, in spate e foarte multa munca.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.