Traficul ucrainean, în scădere la început de lună

Traficul ucrainean, în scădere la început de lună
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ultimele 24 de ore au adus o scădere nesemnificativă a numărului de refugiați, pe sensurile de intrare ale celor două puncte vamale din județ. Rămâne constant numărul refugiaților care mai cer permise de protecție temporară care să le asigure drepturi pe teritoriul statului român.

Poliția de Frontieră Galați a raportat că cel mai mare flux, de 446 de persoane, s-a înregistrat prin vama de la Galați, în timp ce pe la Oancea au intrat în ţară 202 persoane. Astfel, 648 este numărul total de refugiați ajunși în ultimele 24 de ore în județul nostru, cu șapte mai puțini decât în intervalul anterior.

Joi, 1 iunie, Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Galați avea disponibile 212 locuri pentru refugiații ucraineni, însă niciunul dintre cei fugiți din calea războiului nu se afla în această unitate de cazare. Ucrainenii au mers în locațiile puse la dispoziție de autorități pentru refugiații aflați în tranzit. Astfel, joi, 1 iunie, la blocul M11 erau 95 de refugiați. La internatele și sălile de sport erau ocupate 14 locuri din 103, iar la pensiuni și ONG-uri erau ocupate 76 de locuri din 327. Tabăra mobilă de pe Stadionul "Dunărea", cu 201 locuri, era în continuare goală.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale IGI Galați au eliberat tot nouă permise de protecție temporară pentru cetățenii ucraineni, la fel ca în intervalul precedent.

Citit 663 ori Ultima modificare Joi, 01 Iunie 2023 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.