Un nou teren de sport, realizat de gălăţeni pentru gălăţeni. Colaborare între Academia de Baschet Phoenix şi Primărie (FOTO)
Foto: Dănuţ Onofrei

Un nou teren de sport, realizat de gălăţeni pentru gălăţeni. Colaborare între Academia de Baschet Phoenix şi Primărie (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Inaugurarea unui nou teren de sport în Galaţi a fost primită cu bucurie de pasionaţii de baschet, membri ai Academiei de Baschet Phoenix Galați, "vinovată" de acest demers important pentru comunitate. Vineri, 28 iulie, într-o atmosferă plină de emoție, copiii care învaţă baschet au încercat noul teren, unde atât ei, cât şi toţi copiii şi adolescenţii care practică acest sport  își vor putea da frâu liber pasiunii.

Cu mic, cu mare s-au adunat gălățenii pe platoul din fața Sălii Sporturilor, pentru a vedea roadele proiectului pe care unii dintre ei îl așteptau de mult timp. Sportivi de toate vârstele, însoțiți de părinți, bunici și prieteni, au venit vineri la noul teren de baschet pentru a se bucura de noul loc în care se pot antrena pentru a ajunge jucători valoroși, până la încheierea junioratului. Astfel, entuziasmul este cuvântul care poate descrie atmosfera atât de pe noul teren de baschet, cât și de pe margine.

Oficialii Galațiului, prezenți la eveniment

Evenimentul, al cărui gazdă a fost Florin Nini, membru fondator și președinte al Academiei de Baschet Phoenix Galați, a debutat cu câteva cuvinte din partea oficialilor prezenți. Astfel, primarul orașului, Ionuț Pucheanu, a fost primul care a adresat felicitări atât pentru inițiativa lui Florin Nini, cât și pentru realizarea acestui proiect de care sportivii gălățeni aveau atâta nevoie. ”Felicitări, Florin, pentru tot ceea ce faci pentru sportul gălățean. Un tip mic la stat, dar mare la sfat. Când îl privești, n-ai spune că este unul dintre cei mai buni antrenori de baschet pe care îi are în momentul de față România și cred că merită toate aplauzele. Atunci când încăpățânarea este redirecționată corect duce la rezultate fantastic de frumoase. Astăzi suntem pe un teren care arată incredibil de bine. Atunci când ni se explică în mod corect ce se dorește a se face cu banii, de ce, care sunt cei ce urmează să beneficieze de aceste investiții, de fiecare dată, oriunde în România, autoritățile răspund afirmativ. Mereu, iar asta cred că domnul Nini știe, Primăria Municipiului Galați îi va fi alături și sperăm să nu se oprească aici și să aibă și mai multe proiecte. Eu i-au propus și să poată prelua o suprafață de teren și să construiască o sală de baschet așa cum și-o dorește, are tot suportul meu. Sper doar să reușim din punct de vedere financiar ca acest lucru să se și întâmple”, a mărturisit Ionuț Pucheanu. Şi preşedintele Universității ”Danubius”, conf. univ. dr. Andy Pușcă, s-a declarat mândru de această mișcare menită să încurajeze sportul gălățean. ”Toți cei care ne aflăm în fața dumneavoastră am trăit în Galați și ne-am fi dorit și noi să avem așa ceva, dar uite că putem acum să vă ajutăm și să vă oferim așa ceva atât pentru voi, cât și pentru generațiile care vin”, a declarat Andy Pușcă.

Investiție de 24.000 de euro, dintre care 60 la sută din sponsorizări

Inițiatorul proiectului, Florin Nini, ne-a spus că pentru realizarea acestui teren de baschet a fost făcută o investiție de 24.000 de euro, din care 60% a provenit din sponsorizări și 40% din fonduri proprii. ”Este un proiect de suflet! E o investiție de 24.000 de euro, incluzând suprafața de joc și cele două panouri care sunt la nivel profesionist, panouri cu care se joacă jocuri olimpice și campionate europene. Am considerat că, dincolo de nivelul unei investiții, este foarte importantă calitatea, o calitate care ne dă nouă posibilitatea de a avea durabilitate”, au fost cuvintele lui Florin Nini. Totodată, am aflat că municipalitatea a contribuit atât cu terenul, cât și cu amenajarea și asfaltarea suprafeței pe care a fost amplasat noul teren de baschet. În ceea ce privește taxele pentru gălățenii care vor dori să închirieze terenul, Florin Nini ne-a declarat că încă nu a fost stabilită o taxă, însă momentan concentrarea este pe orarul academiei. ”În afara programului de antrenamente, vor avea loc activități sportive. În weekenduri vrem să organizăm jocuri trei la trei, ștafete, concursuri pentru copii, dacă rămâne timp vor fi și perioade pe care le vom închiria iubitorilor de baschet. Nu vrem să ne oprim aici, mergem pe ideea de a pune și nocturnă, pentru a putea fi folosit pe o perioadă cât mai mare”. În ceea ce privește regulile, Florin Nini ne-a spus că în interiorul terenului vor avea voie doar cei care doresc să joace baschet, ceilalți pot sta în afara lui, pentru a evita potențiale accidente. ”Nu o să acceptăm injurii, comportament inadecvat, folosirea băuturilor alcoolice, atât în interior, cât și în lateral. Vrem să fim un model atât pentru investiție, cât și pentru organizarea și desfășurarea activității. Scopul nostru este să ajutăm, să selectăm și să atragem cât mai mulți copii către sport, pentru că, din păcate, procentul numărului de practicanți este extrem de mic, din cauza lipsei bazelor sportive”.

Copiii și părinții, entuziasmați de noul teren

Publicul-țintă al acestui proiect a fost, cu siguranță, noua generație. Pentru copii, majoritatea înscriși la Academia de Baschet Phoenix Galați, inaugurarea acestui teren a fost prilej de bucurie. Micuții sportivi abia așteptau să intre, pentru prima dată, pe terenul care le va susține evoluția sportivă. Aceștia s-au declarat fericiți de noul loc de antrenament. ”Terenul este o amprentă lăsată de clubul nostru. Domnul Nini a avut o idee foarte bună, acum ne putem antrena aici”, ne-a spus una dintre baschetbaliste. ”Este binevenit acest teren, îmi place, este frumos. Nu ar strica și un teren de handbal, pe viitor”, a fost o altă părere. Evenimentul a fost încheiat cu tăierea panglicii tricolore, iar apoi cu o ”testare” realizată de copiii din cadrul Academiei de Baschet Phoenix Galați, care s-au antrenat, pentru prima dată, pe noul teren.

Citit 2908 ori Ultima modificare Marți, 01 August 2023 19:25

7 comentarii

  • postat de Adrian
    Duminică, 30 Iulie 2023 14:23
    86.124.201.***
    O foarte buna initiativa dar nu poti sa nu observi cum se profita in vederea campaniei electorale. Insotita cum era normal de lingaii aferenti.

    Cate proiecte se finalizeaza pana la alagerile de anul viitor nu au fost finalizate in 8 ani de mandat. :)))))
    0
    0
  • postat de Cristian Traian Mandru
    Sâmbătă, 29 Iulie 2023 17:47
    82.78.215.***
    Serios? Andy Pusca care (cacofonie intentionata) mai are putin si falimenteaza afacerea tatalui -universitatea danubius? Domnilor, fiti seriosi, ha ha!
    0
    1
  • postat de Gigel
    Sâmbătă, 29 Iulie 2023 13:23
    5.13.128.***
    Foarte bine, sportul de masa ar trebui încurajat. Nu și giboneala care uneori însoțește activitatea respectivă. Și dacă sunt și fără taxe e chiar mai incurajator.
    0
    0
  • postat de nicolae
    Sâmbătă, 29 Iulie 2023 12:32
    90.95.194.***
    Domnule alergator obosit,crezi ca tarabele cu vin fiert si carnati la gratar plasate iarna in fata aceluiasi simbol olimpic erau mai utile?
    0
    0
  • postat de Remus
    Sâmbătă, 29 Iulie 2023 08:33
    5.14.141.***
    In parcurile unde exista un teren de sport stau grămadă câte 10 copii, pentru că efectiv sunt prea puține terenuri unde un copil să poată bate mingea fără să plătească vreo taxă de intrare sau abonament.
    0
    0
  • postat de LILIANA
    Sâmbătă, 29 Iulie 2023 08:12
    86.124.202.***
    Pentru -alergătorul de pe faleză-locuri sunt multe dar sunt BUNGHITE de consilierii locali pentru vile și blocuri cu cel mult 4 etaje,că de aia sunt aleși 4 ani!!! Peste tot vezi blocuri în 500-1000 MP inghesuite,fără locuri de parcare sau fără zone verzi că URBANISTUL din primărie doarme!Nu facem p
    0
    0
  • postat de Alergătorul de pe Faleză
    Vineri, 28 Iulie 2023 22:06
    46.97.168.***
    Cum sa pui un teren de sport în parcare? Cum să îl pui in fata sculpturii și a simbolului olimpic, obturând imaginea de ansamblu a Sălii Sporturilor? Oare chiar nu exista alt loc în orașul ăsta? Oare chiar nu exista pic de simț estetic în primăria asta?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.