Să-l salvăm pe Cătălin!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De ieri a început tratamentul cu citostatice în spitalul din Perugia

„Sunt şanse să fie salvat, dar nu în România”, aşa le-au spus medicii din Iaşi părinţilor disperaţi ai lui Cătălin Sîrghie. La doar 14 ani, Cătălin din Gohor a fost diagnosticat cu leucemie.

Cumplita boală i-a luat prin surprindere pe toţi. S-a întâmplat imediat după aniversarea lui, când părinţii săi, oameni fără mari posibilităţi financiare, făceau planuri cum să înceapă să pună bani de-o parte pentru a-i oferi la majorat, peste patru ani, o maşină.

Cătălin a căzut pradă bolii şi orice economie a devenit imposibilă. „Devenise galben precum ceara, obosea după numai câţiva metri”, povesteşte tatăl lui, Ionel Sîrghie.

„Dacă mai stătea în Spitalul din Iaşi, murea. Îi mergea din ce în ce mai rău. Atunci am întrebat-o plângând pe doamna doctor dacă băiatul meu mai are vreo şansă să trăiască. Mi-a spus că are, dar nu aici, în România”.

„Ne-am împrumutat de unde am putut şi l-am dus cu avionul la Roma. De acolo, în autobuzul către Perugia s-a pierdut cu totul. A leşinat şi dacă nu venea salvarea în câteva minute…”, povesteşte tatăl.

De ieri, băiatul, aflat cu mama în Italia, a început tratamentul cu citostatice. Până acum medicii italieni au fost nevoiţi să îi trateze infecţia la plămâni cu care Cătălin a venit din România şi problema la ficat. Din cauza unui tratament, băiatului i s-a umflat ficatul devenind la fel de mare ca pentru o persoană cu o sută de kilograme.

Tatăl speră ca fiul lui să suporte tratamentul şi apoi să poată face transplantul de măduvă care i-ar salva viaţa. Costul tratamentului depăşeşte însă posibilităţile părinţilor săi, ţărani agricultori, situându-se în jur de 180.000 de euro! Comunitatea locală, Şcoala din Gohor la care Cătălin este elev au sărit în ajutorul lui, dar nu e suficient.

Cei care doresc să ofere un cât de mic ajutor o pot face la adresa : Sîrghie Ionel, comuna Gohor, judeţul Galaţi. Orice bănuţ contează când e vorba de salvarea unui copil de doar 14 ani!

Citit 773 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.