Credință, sport și comuniune, în tabăra de vară pentru copii

Credință, sport și comuniune, în tabăra de vară pentru copii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În Parohia Vameș, din judeţul Galaţi, s-a desfășurat, în perioada 21-25 august, cea de-a treia ediţie a Taberei de vară "Credință, sport și comuniune". În cadrul taberei s-au desfăşurat activități culturale, religioase, tradiționale și sportive, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

"Programul a debutat cu o excursie gratuită, de două zile, la Brașov, pentru cei 20 de copii ai grupului catehetic al Parohiei Vameş, care în decursul anului au participat la slujbele religioase și s-au implicat în activitățile desfășurate. În cadrul acestei excursii au fost vizitate Mănăstirea Lepșa, Cascada Putnei, Castelul Bran şi Muzeul în aer liber "Dino Parc" Râșnov. La întoarcere, copiii au avut surprinderea şi bucuria de a se întâlni cu ursul, în condiţii de siguranţă, în habitatul său natural.

În următoarele două zile s-au desfășurat activități sportive la care au participat peste 150 de copii ai grupurilor catehetice din parohiile Pechea II, Slobozia Conachi, Tudor Vladimirescu, Nămoloasa și Umbrăreşti", se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Activitățile sportive s-au desfășurat în comuna Piscu. Fie că a fost vorba de fotbal, de jocuri cu ștafete sau probe individuale de atletism, copiii au fost încântați să petreacă împreună clipe de neuitat. Toți au primit diplome de participare, dar la fel de apreciat a fost "premiul" constând în gustări calde și gogoși, pregătite de tinerii din grupul catehetic.

În ultima zi a taberei s-a desfășurat o activitate dedicată tradițiilor populare, în care bunicuţele din sat le-au arătat copiilor cum se numesc componentele unui război de țesut și cum se montează și se asamblează acesta. Această activitate face parte dintr-un proiect mai amplu al Parohiei Vameș, prin care se încearcă reînvierea țesutului la război și învățarea acestei îndeletniciri de către tinerele generații.

Ziua s-a încheiat cu servirea unor bucate tradiționale românești, iar tinerii au avut ocazia să se inițieze în tainele gastronomiei locale, sub îndrumarea gospodinelor care au deja o îndelungată experiență în acest domeniu.

Citit 659 ori Ultima modificare Vineri, 01 Septembrie 2023 14:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.