Stârpirea ambroziei, faza pe somații

Stârpirea ambroziei, faza pe somații
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ambrozia, care poate provoca alergii și chiar stări febrile unui important număr de persoane, se găsește încă din belșug în municipiul Galați. Cititorii ne-au semnalat recent existența acestei buruieni pe mai multe terenuri din oraș, inclusiv în zona Drumului de Centură. Anual, proprietarii terenurilor pline cu ambrozie, fie ei persoane fizice ori juridice, au obligația legală de a elimina aceste buruieni, însă în acest an nu s-a ajuns deocamdată la termenul-limită.

La solicitarea „Vieții libere”, Biroul de presă al Primăriei Galați ne-a transmis că „au fost identificate 18 terenuri și aliniamente stradale ce aparțin municipiului Galați, inclusiv în zona Drumului de Centură, unde s-a constatat existența buruienii ambrozia și s-au luat măsurile aferente. În plus, au fost trimise somații către 46 de proprietari sau beneficiari de terenuri unde s-a constatat existența buruienii ambrozia. S-a transmis un singur avertisment, întrucât în toate celelalte situații proprietarii s-au conformat”.

Potrivit prevederilor legale, identificarea terenurilor invadate cu buruiana ambrozia s-a făcut în acest an până pe 30 iunie, de personal împuternicit prin dispoziția primarului, polițiști locali și comisari ai Gărzii de Mediu. Primul control pe teren ar fi trebuit să se efectueze în perioada 1-15 iulie, a doua verificare fiind programată între 1 august și 30 octombrie.

Legea prevede că, dacă se constată că nu au fost luate măsurile necesare pentru prevenirea, combaterea și distrugerea acestei buruieni, se aplică amendă contravențională de la 1.000 de lei la 5.000 de lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv, de la 10.000 de lei la 20.000 de lei, în cazul persoanelor juridice.

Citit 1637 ori Ultima modificare Vineri, 08 Septembrie 2023 15:40

2 comentarii

  • postat de val
    Duminică, 10 Septembrie 2023 14:34
    37.251.220.***
    Localitate mai plina de balarii decat Galati, nu gasesti in judetul asta. Poate, doar Vanatori.
    Iesirea spre Vanatori si pana dincoloo de Vanatori e de groaza. Cam la fel spre Tecuci.
    0
    0
  • postat de magis
    Vineri, 08 Septembrie 2023 11:20
    89.121.200.***
    Somez si eu pe aceasta cale Primaria Galati si Gospodarire Urbana SRL sa distruga ambrozia din parcarile si spatiile verzi apartinind domeniului public. Daca ei sustin ca au facut-o deja, pot sa revin cu foto care arata contrariul. CIt despre activitatea Garzii de mediu ... asta e o gluma.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.