Început de an școlar la Seminarul Teologic din Galaţi

Început de an școlar la Seminarul Teologic din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La Seminarul Teologic Ortodox "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi a avut loc luni, 11 septembrie 2023, festivitatea de deschidere a noului an şcolar

"Evenimentul a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii în capela instituţiei de învăţământ, de către preotul spiritual al acestei şcoli teologice, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a cadrelor didactice, a elevilor şi a părinţilor.

Între cei 508 elevi înscrişi în acest an la Seminarul gălăţean s-au aflat şi elevii din clasele primare şi gimnaziale, plini de entuziasm şi de bucuria revederii colegilor, profesorilor şi a şcolii pe care o îndrăgesc.

După Sfânta Liturghie, Părintele Arhiepiscop a săvârşit slujba de Te Deum. Programul liturgic din capelă a fost urmat de festivitatea de deschidere a cursurilor, în curtea seminarului, cu rostirea unui cuvânt de binecuvântare şi de bun-venit elevilor, părinţilor şi profesorilor cu ocazia începerii noului an şcolar", se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Un moment special a fost cel al binecuvântării şi prezentării panourilor cu imagini ce ilustrează momente din poveştile pentru copii şi aspecte reprezentative cu elevii acestei şcoli, aşezate special pentru a crea un spaţiu de poveste, plăcut, primitor şi prietenos.

"La final, Înaltpreasfinţia Sa a trecut pe la fiecare clasă, a purtat un dialog de suflet cu elevii, încurajându-i şi îndemnându-i să îmbine rugăciunea cu studiul temeinic, pentru a oferi bucurie părinţilor lor şi a fi exemple bune în societate.

Anul acesta, în cadrul Seminarului Teologic "Sf. Ap. Andrei" din Galaţi activează 47 de profesori, 136 de elevi sunt înscrişi la liceu, la secţiile pastorală şi patrimoniu cultural, 122 de elevi la gimnaziu şi 250 de elevi la ciclul primar", precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Citit 877 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Septembrie 2023 01:17

1 comentariu

  • postat de Mihail
    Joi, 14 Septembrie 2023 09:00
    5.14.130.***
    Adtia vor canta prohodul Romaniei educate ( astfel) de maine...Evul Mediu redivivus!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.