Conferinţă Internaţională la Fundaţia „Inimă de Copil”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Specialişti în servicii sociale destinate persoanelor cu dizabilităţi din Belgia, Bulgaria, Polonia şi Suedia s-au aflat timp de două zile la Galaţi pentru a le împărtăşi din experienţa lor colegilor de la Fundaţia „Inimă de Copil”.

Deşi au venit invitaţi de la chiar mii de kilometri, unii chiar aflaţi în scaun rulant, niciunul dintre capii autorităţilor şi instituţiilor locale şi judeţene nu a găsit răgazul să participe la Conferinţa internaţională „Modele de politici sociale şi antreprenoriat social în contextul Uniunii Europene”, organizată de „Inimă de Copil”.

Inimoşii fundaţiei şi restul celor prezenţi au avut şansa de a învăţa de la adevăraţi deschizători de drumuri, veritabili pionieri în ceea ce priveşte dezinstituţionalizarea, economia socială şi îmbunătăţirea politicilor sociale din ţările din care vin şi din Europa.

La rândul lor, specialiştii străini au fost pur şi simplu şocaţi de ceea ce li se pregăteşte persoanelor cu handicap din România: un asistent personal la două persoane cu dizabilităţi, înjumătăţirea veniturilor, sărăcie şi mizerie, toate la un preţ foarte scump.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 1518 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.