În pregătire, două zile de grevă generală

În pregătire, două zile de grevă generală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* SIP face apel ca învăţătoarea intrată în greva foamei să renunţe la protest *

Pe 27 octombrie, când se va vota moţiunea de cenzură, şi pe 28 octombrie, ziua în care Guvernul îşi va asuma în Parlament Legea Educaţiei, profesorii gălăţeni de la Sindicatului Învăţământului Preuniversitar ar putea intra în grevă generală pentru două zile.

„În cadrul consiliului judeţean liderii din şcoli ne-au spus că majoritatea cadrelor didactice sunt de acord cu suspendarea orelor în zilele de 27 şi 28 octombrie”.

„Dar pentru a fi siguri şi pentru a nu ne suspecta nimeni că noi sindicatul am încercat să forţăm în vreun fel oamenii, am decis ca, până luni, adeziunea la protest să fie exprimată de fiecare dascăl în parte sub semnătură proprie”.

„Un tabel cu semnăturile cadrelor didactice care vor să nu intre la cursuri în ziua de 28 octombrie, când se asumă răspunderea pe Legea Educaţiei, va fi trimis în Parlament”, ne informează vicepreşedinta SIP, Lidia Antoniu.

Aceasta susţine că SIP i-a mai transmis ieri învăţătoarei Cristina Anghel un apel prin care îi cere să renunţe la greva foamei, pe care aceasta o face de mai bine de 60 de zile:

„Este un om valoros şi e păcat să-l pierdem astfel. O invităm să lupte alături de noi, dar nu merită să mai stea în greva foamei”, ne spune vicepreşedinta SIP.

Tot în semn de solidaritate cu dăscăliţa care zace pe un pat de spital fără să-i impresioneze pe guvernanţi, profesorii de la Liceul „Racoviţă” au făcut timp de patru zile grevă japoneză.

Citit 2282 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.