Autorităţile gălăţene aşteaptă indicaţii

Autorităţile gălăţene aşteaptă indicaţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prin hotărâre de guvern, cabinetul Boc a lansat miercuri "Coşul de solidaritate" destinat pensionarilor cu pensia sub 1.400 de lei - salariul mediu net pe economie – prin care aceştia îşi vor putea cumpăra alimente la cel mai mic preţ posibil.

Este vorba despre produse precum făină, zahăr, ulei, mălai şi orez, dar şi alte  alimente cu termen lung de valabilitate, care pot fi stabilite, după caz, de Consiliul Local sau de Consiliul Judeţului.

Autorităţile au posibilitatea fie să înfiinţeze societăţi comerciale, fie să extindă obiectul de activitate al celor existente, iar societăţile vor achiziţiona, prin licitaţie publică, transparent, alimentele destinate comercializării către pensionari. Am fost curioşi dacă autorităţile gălăţene sunt pregătite să pună în aplicare programul guvernului.

De la Primăria municipiului Galaţi am aflat se aşteaptă publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii de Guvern. Cel mai probabil, de gestionarea Coşului s-ar putea ocupa Administraţia Pieţelor care are şi în momentul de faţă în grijă cele opt economate din Galaţi.

Şi conducerea Consiliului Judeţului Galaţi a luat act de hotărârea Executivului pentru punerea în aplicare a Programului guvernamental de sprijin pentru pensionari „Coşul de solidaritate”.

„Nu pot decât să salut o astfel de iniţiativă menită să-i ajute pe pensionarii cu venituri scăzute, dar, aşa cum ne-a obişnuit, Guvernul dă acte normative incomplete, fără norme de aplicare.

Cred că va trebui să primim de la Casa de Pensii o statistică a numărului de pensionari cu venituri mici şi după ce vom avea şi detaliile tehnice vom face astfel încât în cel mai scurt timp magazinele destinate vânzării produselor la preţuri scăzute să poată fi funcţionale”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac.

Cert este că nici hotărârea guvernului nu e completă. Cantităţile maxime de produse care pot să fie achiziţionate de fiecare pensionar şi specificaţiile tehnice ale produselor ce urmează să fie achiziţionate se vor stabili prin ordinul de miniştrilor Administraţiei şi Sănătăţii, în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a acestei hotărâri.

Citit 934 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.