Scandalagiii și șoferii au de dat la buget peste patru milioane de lei

Scandalagiii și șoferii au de dat la buget peste patru milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Cu aproape 14.000 de amenzi au încercat polițiștii locali din Galați să facă ordine în haosul din oraș în primele nouă luni ale acestui an, sancțiunile pe care ar avea să le plătească doar cei certați cu bunele moravuri și șoferii nedisciplinați depășind suma de 4,5 milioane de lei.

Scandaluri în locuri publice, consum de alcool, aruncarea de gunoaie la voia întâmplării, distrugerea mobilierului urban sau a spațiilor verzi sunt realități de care ne lovim la tot pasul și care, din păcate, prea greu pot fi combătute mai ales în condițiile în care patrulele de poliție sunt insuficiente și prezența lor în locurile în care ”arde” este de multe ori un deziderat greu de atins. Chiar și așa, timp de nouă luni, Poliția Locală Galați a reușit să contabilizeze aproape 14.000 de amenzi aplicate celor care, într-un fel sau altul, au deranjat ordinea publică sau traficul rutier. Pentru cât au reușit să constate, patrulele de la cele cinci secții din oraș susțin că au aplicat peste 8.500 de sancțiuni contravenționale, valoarea acestora depășind 2,8 milioane lei. Asta înseamnă că cei prinși că au încălcat normele de conviețuire socială au devenit, teoretic, cei mai mari datornici la stat sub aspectul valorii sancțiunilor pe care ar trebui să le suporte.

Sancțiuni pecuniare și peste 10.000 de puncte penalizare

Un capitol și mai sensibil, în condițiile în care neregulile legate de sistematizare și felul în care sunt respectate regulile de staționare și sau/parcare sunt parcă tot mai multe și mai grave de la o zi la alta, este cel al ”siguranței rutiere”. Serviciul de profil în cadrul Poliției Locale Galați a încheiat primele trei trimestre ale anului în curs cu un bilanț care arată că patrulele de la Circulație au intervenit cu chitanțierul de peste 5.000 de ori, amenzile primite de șoferi depășind 1,8 milioane de lei, la care se adaugă 10.288 puncte penalizare. Abaterilor contravenționale constatate de polițiștii locali li s-au adăugat, în perioada menționată, 90 de fapte cu caracter penal pe linie de ordine publică și alte patru pe linie rutieră. Cu privire la acestea, au fost înștiințate structurile Poliției Naționale, pentru continuarea cercetărilor.

Peste 400 de mașini ridicate

Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe domeniul public pare să fie un domeniu către care Poliția Locală are multă aplecare. Instituția a dat 438 de somații de ridicare a autoturismelor reclamate a fi în ofsaid, aplicând și amenzile aferente șoferilor care au parcat neregulamentar. Aceștia au fost astfel puși la cheltuială, odată pentru a plăti sancțiunea și în al doilea rând pentru a achita taxele necesare recuperării mașinii. Tot în cele nouă luni, Poliția Locală susține că a dat peste 470 de somații pentru ridicarea mașinilor abandonate și că a verificat, totodată, 155 de autoturisme aflate în această situație. 

Citit 1499 ori Ultima modificare Vineri, 20 Octombrie 2023 22:15

3 comentarii

  • postat de Gigel
    Vineri, 20 Octombrie 2023 08:33
    5.13.149.***
    .....ar avea sa le plateasca.....nu mai faceti stiri cu "au fost aplicate amenzi in valoare de......" Vedeti cati bani au fost incasati din acele amenzi. Acolo e buba.
    1
    8
  • postat de Cetatean realist
    Vineri, 20 Octombrie 2023 07:49
    5.2.208.***
    Sa vedem daca ii vor primi la buget sau doar se incarca pentru a ii incurca sumele multi ani de acum incolo...Hahaha !!!!
    2
    5
  • postat de paloma
    Joi, 19 Octombrie 2023 22:57
    5.13.206.***
    Asa, "meleoanele" sunt pentru plata salariilor de la primarie ???
    2
    5

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.