Sfințirea bisericii cu hramul "Sfântul Nicolae" din Smulți

Sfințirea bisericii cu hramul "Sfântul Nicolae" din Smulți
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În comuna Smulți a fost sfinţită duminică, 22 octombrie, biserica cu hramul "Sfântul Ierarh Nicolae" din localitate. Cu acest prilej, biserica a primit un nou hram, închinat tuturor sfinţilor care au trăit pe pământ românesc.

"Programul a debutat cu slujba de târnosire a bisericii, săvârşită de către chiriarhul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa autorităţilor locale şi a multor copii şi credincioşi din parohie şi din împrejurimi. Pentru credincioșii participanți la eveniment, momentul trecerii prin Sfântul Altar, după sfințire, și închinarea la Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și Sfânta Masă au reprezentat momente de evlavie, de bucurie şi de emoție sfântă. După slujba de sfințire, a fost săvârşită Sfânta Liturghie la altarul de vară amenajat în apropierea bisericii, în prezenţa multor credincioşi, unii dintre aceștia veniți special din alte localități pentru a participa la acest important eveniment bisericesc. La Sfânta Liturghie au fost prezenţi şi elevi de la şcolile din localităţile învecinate, îmbrăcaţi în costume tradiţionale, mulţi dintre aceştia fiind împărtăşiţi cu Sfintele Taine de Arhipăstorul Dunării de Jos. În cuvântul de învăţătură, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre importanţa sfinţirii unei bisericii şi a tâlcuit pericopa evanghelică în care este relatată minunea vindecării de către Mântuitorul Hristos a unui demonizat din ţinutul Gherghesenilor. La momentul chinonicului, copiii şi tinerii prezenţi la slujbă au bucurat sufletele credincioşilor cu un buchet ales de pricesne închinate Maicii Domnului", se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Nu în ultimul rând, pentru implicarea în lucrările de restaurare a lăcaşului de cult, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian i-a acordat preotului paroh Valentin Avram ordinul eparhial "Crucea Sfântului Andrei" pentru clerici.

Citit 919 ori Ultima modificare Marți, 24 Octombrie 2023 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.