Vizită misionară la Spitalul de Boli Infecțioase "Sf. Parascheva"

Vizită misionară la Spitalul de Boli Infecțioase "Sf. Parascheva"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În contextul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a fost prezent la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Sfânta Cuvioasă Parascheva" din municipiul Galaţi, pentru a aduce mulţumiri cadrelor medicale pentru efortul şi dedicarea cu care îşi îndeplinesc misiunea de încurajare, alinare şi rugăciuni pentru bolnavii internaţi în această unitate medicală.

"În Amfiteatrul spitalului, ierarhul Dunării de Jos a săvârşit o slujbă de mulţumire pentru toate binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra ostenitorilor acestui spital şi a binecuvântat întreaga activitate desfăşurată cu multă implicare de cadrele medicale şi angajaţii acestei clinici. La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi din conducerea spitalului, cadre medicale, personal administrativ, preoţi din administraţia eparhială şi preoţii capelani din cadrul spitalului.

În cuvântul adresat cu acest prilej, ierarhul locului le-a vorbit celor prezenţi despre iubirea pe care trebuie să o manifestăm faţă de semenii noştri, ea fiind cel mai bun medicament şi modalitatea de întâlnire cu Domnul nostru Iisus Hristos, cu Maica Sa Preacurată şi cu toţi Sfinţii. La final, chiriarhul Dunării de Jos a prezentat două volume despre vindecarea sufletului şi a trupului şi a oferit daruri cadrelor medicale şi bolnavilor", se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Din data de 14 octombrie 1996, Spitalul de Boli Infecțioase poartă numele "Sf. Cuv. Parascheva", după alegerea Sfintei Cuvioase Parascheva ca ocrotitoare spirituală a acestei instituţii medicale.

Spitalul dispune de 195 de paturi şi în prezent asigură diagnosticul şi tratamentul de specialitate pentru boli febrile, boli infecţioase bacteriene, virale, micotice şi parazitare cu toate localizările (inclusiv hepatite, meningoencefalite, pneumonii, boli diareice, HIV/SIDA), boli cu transmitere sexuală şi boli dermatologice.

În timpul pandemiei, această unitate sanitară a asigurat asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, fiind unul dintre cele trei spitale din municipiul Galaţi desemnate ca suport COVID în întregime.

Citit 1100 ori Ultima modificare Joi, 19 Octombrie 2023 21:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.