Sfințirea crucii de la Ghioldum (FOTO)

Sfințirea crucii de la Ghioldum (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Duminică, 5 noiembrie 2023, a avut loc, în comuna Tudor Vladimirescu, sfințirea crucii omagiale ridicată de către locuitori pe locul unde a existat între anii 1496-1865 satul Ghioldum, pe teritoriul căruia se afla astăzi comuna. Așa cum deja "Viața liberă" a scris, crucea a fost ridicată prin eforturile cetățenilor, întru pomenirea locuitorilor satului Ghioldum.

Crucea metalică, înaltă de 12 m și iluminată pe timp de noapte cu ajutorul energiei generate de panouri solare, a fost sfințită, după cum am aflat de la Săndel Palade, de către părintele protopop Ionuț Glăvan, delegat de ÎPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu părintele Ioan Malaxa, de la Mănăstirea Vladimirești, precum și cu participarea preoților locali.

Comunitatea s-a bucurat de prezența la eveniment și a maicii Nazaria, stareța Mănăstirii Vladimirești. Au fost intonate de către copiii comunei cântece religioase, tot ei eliberând și porumbei albi, care au zburat către comună, simbolizându-i pe vechii locuitori ai satului Ghioldum, care au fost nevoiți să se mute, fugind din calea inundațiilor provocate de râul Siret.

Citit 2413 ori Ultima modificare Marți, 07 Noiembrie 2023 11:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.