Conacul lui Costache Negri, în plină restaurare

Conacul lui Costache Negri, în plină restaurare
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Simbol al Unirii Principatelor Române de la 1859, Conacul lui Costache Negri a intrat într-un amplu proces de consolidare și restaurare, păstrând bineînțeles arhitectura și elementele din lemn deosebit de frumoase, informează Consiliul Județean (CJ) Galați.

”Lucrările au demarat deja, iar la final, Casa Memorială «Costache Negri», cunoscută și drept Conacul de la Mânjina după vechea denumire a localității Costache Negri, va recăpăta strălucirea vremurilor de altădată. Conacul ascunde aproximativ 200 de ani de istorie, fiind locul în care veneau des Nicolae Bălcescu, Mihail Kogălniceanu, Alexandru Ioan Cuza, Alecu Russo, Ion Ionescu de la Brad, Dimitrie Bolintineanu sau Vasile Alecsandri. De altfel, Conacul de la Mânjina este unul dintre cele mai frumoase și mai importante monumente istorice ale județului nostru”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Lucrările sunt implementate de către Institutul Național al Patrimoniului, în cadrul unei investiții de peste un milion de euro.

Citit 1101 ori Ultima modificare Vineri, 17 Noiembrie 2023 22:59

3 comentarii

 • postat de val
  Luni, 20 Noiembrie 2023 09:44
  86.124.202.***
  Atentie! Sa nu iasa ca Bojdeuca lui Ion Creanga!!!????
  1
  1
 • postat de basarab paltanea
  Luni, 20 Noiembrie 2023 05:26
  86.124.202.***
  ptr restaurator! de ce nu ti vezi de treaba?
  2
  0
 • postat de restaurator
  Sâmbătă, 18 Noiembrie 2023 14:39
  89.137.224.***
  Conac cu acoperis din tabla zincata?!!!
  0
  7

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro