Zi de sărbătoare la Biserica "Vovidenia"

Zi de sărbătoare la Biserica "Vovidenia"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

La Galaţi, în fiecare an, sărbătoarea "Intrării în biserică a Maicii Domnului" constituie o parte importantă a manifestărilor spirituale organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos în luna dedicată Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al oraşului. În zi de praznic, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în istorica Biserică "Vovidenia", din centrul Galaţiului.

La slujba săvârşită cu prilejul hramului de ierarhul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, au participat credincioşi, profesori, oameni de cultură şi copii de la Grădiniţa Nr. 12, situată în apropierea bisericii. La Sfânta Liturghie au participat şi persoane hipoacuzice, pentru care slujba a fost transpusă în limbaj mimico-gestual de preotul Constantin Căuş.

Înaltpreasfinţia Sa le-a amintit credincioşilor de manifestările prilejuite de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, arătând că în acest an credincioşii de la Dunărea de Jos vor avea binecuvântarea de a se închina la un fragment din moaştele Sfântului Cuvios Ioan Damaschin.

La momentul liturgic cuvenit, mulţi copii şi credincioşi au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

De mai mulţi ani, această parohie are o frumoasă colaborare cu Societatea Naţională a Femeilor Ortodoxe Române (SNFOR), filiala Galaţi, şi cu Uniunea Ziariştilor Profesionişti din Galaţi, în vederea implementării de proiecte social-filantropice şi cultural-educative, adresate în special tinerilor şi persoanelor vârstnice. La evenimentul de marţi, 21 noiembrie, au fost prezente şi reprezentante ale Societăţii Femeilor Ortodoxe din Episcopia Bălţi, Republica Moldova, cu care SNFOR Galaţi se află în parteneriat.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian le-a oferit iconiţe şi daruri copiilor şi persoanele hipoacuzice şi a săvârşit o slujbă de pomenire pentru ctitorii şi binefăcătorii acestei comunităţi parohiale trecuţi la cele veşnice.

Evenimentul s-a încheiat cu oferirea a 250 de pachete cu hrană pentru credincioşii prezenţi la hram şi a mesei de prânz pentru elevii Seminarului Teologic Ortodox "Sf. Andrei". În perioada premergătoare hramului, 50 de familii de vârstnici şi 70 de persoane greu deplasabile şi cu dizabilităţi au primit din partea parohiei produse alimentare în valoare de 7.000 de lei.

Citit 901 ori Ultima modificare Joi, 23 Noiembrie 2023 06:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.