De ce au dispărut telefoanele stradale din România

De ce au dispărut telefoanele stradale din România
Micro 38 - "Capătul lui 26"
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În România, telefoanele publice au reprezentat o modalitate importantă de comunicare, înainte de apariția telefoanelor mobile și a internetului

În acest moment, însă, acestea au devenit... mobilier stradal, ciudățenii despre care foarte puțini dintre noi îşi mai aduc aminte. Care sunt motivele dispariției telefoanelor publice?

1. Evoluția tehnologiei. Pe măsură ce tehnologia comunicațiilor a evoluat, telefoanele mobile au devenit tot mai populare și mai accesibile. Telefoanele mobile oferă mai multe funcționalități decât telefoanele stradale și sunt mai ușor de utilizat.

2. Eficiență, comoditate. Telefoanele mobile permit utilizatorilor să comunice foarte ușor, permit expedierea de mesaje text (SMS), navigarea pe internet și efectuarea de apeluri video.

3. Costurile de întreținere. Mentenanța telefoanelor stradale implica niște costuri semnificative pentru întreținere și reparații. Cu trecerea timpului, aceste costuri au devenit mult mai mari decât beneficiile.

4. Furturile, vandalismul. Telefoanele stradale erau adesea ținte pentru furturi și pentru acte de vandalism. Înlocuirea și repararea constantă a acestor telefoane reprezentau un efort financiar și logistic considerabil.

5. Modificări în obiceiurile de comunicare. Oamenii s-au adaptat la utilizarea telefoanelor mobile și au devenit mai puțin dependenți de telefoanele stradale. Folosind un telefon mobil, poți comunica chiar în timp ce te deplasezi.

6. Dezvoltarea infrastructurii "mobile". În România, infrastructura rețelelor de telefonie mobilă s-a dezvoltat extrem de rapid, acoperind o mare parte din teritoriu. Astfel, telefoanele stradale au devenit… perimate.

Concluzie

Telefoanele stradale au dispărut (și) din România datorită evoluției tehnologiei și avantajelor de ordin tehnic oferite de telefonia mobilă, precum și costurilor reduse de întreținere pentru rețelele de telefonie mobilă și modificării modalităților de comunicare ale oamenilor.

Citit 3167 ori Ultima modificare Joi, 11 Ianuarie 2024 19:29

1 comentariu

  • postat de George
    Luni, 27 Noiembrie 2023 09:06
    89.136.71.***
    Acum cele care mai exista sunt nefuncționale și scopul lor e de mobilier urban pentru pisicile străzii.
    1
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.