Brazii de la Romsilva nu ajung și în Galați

Brazii de la Romsilva nu ajung și în Galați
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva a anunțat că scoate la vânzare, prin unitățile sale teritoriale, peste 20.000 de pomi de Crăciun, în sezonul sărbătorilor de iarnă

Din cei 24.796 de pomi de Crăciun care vor fi vânduți prin intermediul ocoalelor silvice de stat, 17.569 sunt produși în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 7.227 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă.

Majoritatea pomilor de Crăciun ce vor fi vânduți în acest an sunt brazi, 18.898, iar 5.898 sunt molizi sau alte specii de rășinoase

Prețurile pornesc de la 15 lei, pentru un molid cu înălțimea de până la 1,3 metri, și ajung la 35 de lei, pentru un brad cu înălțimea de 2-3 metri. Prețurile menționate sunt cele practicate pentru pomii de Crăciun achiziționați direct de persoanele fizice de la ocoalele silvice.

Din păcate, acești pomi de Crăciun de la Romsilva nu vor ajunge și pe piața Galațiului

"Ei vor fi scoși la vânzare de către ocoalele silvice care îi dețin, cum ar fi cele din Bacău, Neamț, Buzău, Vrancea etc. La noi nu ajung decât cei confiscați", ne-a declarat inginerul silvic Gheorghe Luca, purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Galați.

Citit 919 ori Ultima modificare Vineri, 24 Noiembrie 2023 11:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.