Sărbătoare pe platforma combinatului siderurgic

Sărbătoare pe platforma combinatului siderurgic
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Între bisericile din municipiul Galaţi care îl au ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Apostol Andrei și care și-au sărbătorit hramul se numără şi cea de pe platforma siderurgică Liberty. Lăcașul atât de important pentru comunitatea siderurgiștilor din Galați a împlinit 21 de ani de când a fost închinat celui dintâi chemat dintre Apostoli și a fost sfințit, acest eveniment fiind marcat în prezența credincioșilor și a reprezentanților Liberty Galați, în mijlocul cărora s-a aflat și ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

"Pentru a marca aşa cum se cuvine sărbătoarea, un sobor de preoţi din municipiul Galaţi a săvârşit Sfânta Liturghie, în prezenţa directorilor şi a muncitorilor, precum şi a numeroşi credincioşi. La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a sosit în mijlocul acestor credincioși pentru a-i binecuvânta. Ierarhul Dunării de Jos a apreciat munca şi efortul pe care îl depun angajaţii platformei siderurgice. De asemenea, chiriarhul locului a încurajat conducerea acestei instituţii să continue implementarea de proiecte social-filantropice pentru tineri şi nu numai", se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În continuare, 22 de elevi de clasa a IX-a de la Liceul "Paul Dimo", aflaţi în sistemul de învăţământ dual pentru specializarea electricieni, au primit daruri din partea bisericii.

La final, a fost oficiat parastasul pentru ctitorii acestui sfânt lăcaş trecuţi la Domnul şi pentru cei decedaţi în accidentele de muncă pe platforma siderurgică.

Citit 1930 ori Ultima modificare Marți, 12 Decembrie 2023 11:54

2 comentarii

  • postat de Das
    Miercuri, 13 Decembrie 2023 00:10
    84.117.46.***
    Pe vremuri daca munceai aveai.....in vremurile de azi daca muncesti, nu ai si atunci nimeni nu mai este interesat de a invata aceste meserii si tinerii fac bani din tik tok si droguri. Asta a ajuns tara !
    0
    5
  • postat de eu
    Marți, 12 Decembrie 2023 12:07
    86.124.203.***
    22! Banii pământului pe ei,dacă se țin de treabă!Nu găsești unul să-ți schimbe o priză,toți iau numai lucrări "mari" și la o săptămână după ce pleacă,încep să se "prăjească" circuitele...Sper că le-a zis popa că pâinea pe care o mănânci trebuie muncită,așa e creștinește!Nu filantropie trebuie!
    0
    7

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.