DSP Galați a revenit asupra deciziei de suspendare a unor servicii

DSP Galați a revenit asupra deciziei de suspendare a unor servicii
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Urmare a publicării în „Viața liberă” a articolului intitulat „De vineri, DSP Galați va sista unele servicii. Calitatea apei potabile rămâne la mila lui Dumnezeu!”, reprezentanții instituției au declarat, vineri dimineață, că s-a revenit asupra deciziei de a nu controla calitatea apei și de a nu asigura plata anumitor servicii medicale. 

Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galați, ne-a declarat: „Referitor la articolul apărut în presa locală, vă transmitem că acesta nu reprezintă un comunicat de presă oficial al instituției. Cu toate acestea, acele măsuri sunt vizate a fi luate la nivelul tuturor DSP-urilor din țară ca urmare a faptului că în cazul tuturor serviciilor publice deconcentrate, subordonate direct organelor centrale, au fost făcute demersuri și li s-a aprobat majorarea salariului la nivelul aparatului central. Este cazul Caselor de Asigurări de Sănătate, Caselor Județene de Pensii Publice, Agențiilor Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Inspecțiile Teritoriale de Muncă etc.

În cazul Direcțiilor de Sănătate Publică, deși și ele sunt servicii publice deconcentrate, cu personalitate juridică, ale Ministerului Sănătății, în perioada anterioară, personalul acestora fiind asimilat personalului din cadrul Caselor Județene de Asigurări de Sănătate, totuși, la acest moment acest personal nu a fost luat în considerare la aplicarea unor măsuri similare Caselor Județene de Asigurări de Sănătate.

Și toate acestea, în condițiile în care, în perioada pandemiei și ulterior acesteia, toți factorii decidenți de la nivel național afirmau că direcțiile de sănătate publică au dus greul. Raportat la articolul mai sus menționat, precizăm că, în urma discuțiilor purtate între directorul executiv și reprezentanții salariaților, având în vedere și faptul că aceste măsuri sunt prevăzute a fi luate la nivelul tuturor DSP-urilor, părțile de mai sus au stabilit suspendarea măsurilor vizate și care trebuiau a fi puse în aplicare începând cu data de 08.12.2023.

Suspendarea măsurilor va opera până la data când vor fi finalizate negocierile dintre sindicate și factorii decidenți de la nivel central, respectiv Ministerul Sănătății, Guvernul României etc., măsurile ulterioare urmând a fi luate în concordanță cu rezultatele negocierii și cu respectarea dispozițiilor legale”, a explicat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Galați, psiholog Liliana Iordăchescu.

Citit 1836 ori Ultima modificare Vineri, 08 Decembrie 2023 21:50

1 comentariu

  • postat de Cristi
    Vineri, 08 Decembrie 2023 19:39
    5.13.223.***
    NEINTERESANT! Alta institutie dovedit inutila zeci de ani.
    2
    4

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.