Pomenirea Eroilor Revoluţiei din decembrie 1989

Pomenirea Eroilor Revoluţiei din decembrie 1989
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Vineri, 22 decembrie, s-au desfăşurat ceremonii de pomenire a eroilor care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român.

La Cimitirul "Eternitatea" din municipiul Galați, chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, a săvârşit, împreună cu un sobor de preoți, slujba parastasului pentru eroii martiri ai Revoluţiei, la împlinirea a 34 de ani de la jertfa lor. La manifestările de comemorare au participat oficialităţi judeţene şi locale, militari, jandarmi, membrii familiilor martirilor, reprezentanţi ai asociaţiilor locale de revoluţionari, veterani, precum şi simpli credincioşi.

După slujba de pomenire şi evocare a celor ce şi-au sacrificat viaţa pentru eliberarea poporului român, a avut loc ceremonialul depunerii de coroane de către autoritățile gălățene la monumentul comemorativ al eroilor Revoluției din decembrie 1989. În continuare, ierarhul locului a trecut pe la fiecare mormânt şi le-a oferit calendare rudelor eroilor.

La final, în biserica din incinta cimitirului, chiriarhul Dunării de Jos s-a rugat pentru pacea şi buna înţelegere dintre oameni şi pentru odihna şi mântuirea celor care și‑au dat viața pentru libertate în urmă cu 34 de ani.

Citit 846 ori Ultima modificare Vineri, 29 Decembrie 2023 14:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.