Gălățenii s-au închinat la moaștele Sfântului Arhidiacon Ștefan

Gălățenii s-au închinat la moaștele Sfântului Arhidiacon Ștefan
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Biserica din municipiul Galaţi care îl are ca ocrotitor ceresc pe Sfântul Apostol, întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan a îmbrăcat miercuri, 27 decembrie, haine de sărbătoare, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Sfânta Liturghie din ziua hramului a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. "Cu acest prilej, spre bucuria şi binecuvântarea clerului şi credincioşilor prezenţi la slujbă, ierarhul locului a adus din patrimoniul sacru al Reşedinţei arhiepiscopale racla ce conţine un fragment din moaştele Sfântului Arhidiacon Ştefan.

Mulţi credincioşi au venit la această biserică din cartierul gălăţean Micro 40 dorind să mulţumească Bunului Dumnezeu și Sfântului Ştefan pentru ajutorul primit de-a lungul timpului şi să se roage pentru sănătatea şi mântuirea semenilor aflaţi în nevoi, suferinţe şi boli. În cadrul slujbei, la momentul cuvenit, mai mulţi copii şi credincioşi au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine. La chinonic, un grup de tineri de la Parohia "Sf. Cruce" din Galaţi au susţinut un miniconcert de colinde tradiţionale şi alte cântări bisericești specifice perioadei liturgice în care ne aflăm", se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Pentru emoţia transmisă şi frumoasa interpretare, dar şi pentru implicarea activă în programele şi activităţile desfăşurate de Biserică, copiii au primit daruri din partea Părintelui Arhiepiscop.

La final, a fost săvârșită o slujbă de mulțumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra acestei comunități parohiale, credincioşii prezenţi la slujbă s-au închinat şi au sărutat cu evlavie sfintele moaşte, iar la plecare au primit pachete cu alimente din partea parohiei.

Citit 904 ori Ultima modificare Joi, 28 Decembrie 2023 13:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.