Cardurile de energie, valabile până pe 31 martie

Cardurile de energie, valabile până pe 31 martie
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Cardurile de energie pot fi folosite până pe 31 martie 2024, anunță Compania Națională Poșta Română, iar cu ele pot fi achitate facturile la energie electrică și termică în regim centralizat, gaze, butelie, lemn de foc, rumeguș, cărbune și orice alte materiale de încălzire care pot fi folosite pentru locuințe.

Beneficiarii pot plăti facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului. Cu un card se pot face mai multe plăți către mai mulți furnizori, până la epuizarea sumei.

Pentru plata facturilor cu cardul de energie, poate fi folosită oricare din următoarele trei metode: la orice oficiu poștal, la poștașul care a sosit la domiciliul beneficiarului sau online, pe site-ul Poștei Române, accesând link-ul: https://www.posta-romana.ro/sprijin-pentru-romania.html.

"Salvezi timp, având cu tine următoarele documente: cardul de energie (primit prin Poșta Română); actul de identitate al beneficiarului (sau document de împuternicire, care poate fi și olograf, în cazul beneficiarilor care nu se pot deplasa, și actul de identitate al împuternicitului și al beneficiarului); factura (curentă sau restantă) ori alt document justificativ (înștiințare de plată din partea furnizorului SAU certificat de validare a datoriei din partea asociației de proprietari/ locatari, în cazul plății încălzirii în sistem centralizat de termoficare)", conform comunicatului Poștei Române.

Așa cum "Viața liberă" a mai scris, numărul gălățenilor care au beneficiat de carduri de energie este de aproximativ 28.000. De ajutorul de 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie (acordat în două tranșe) au beneficiat pensionarii de peste 60 de ani cu pensii mai mici de 2.000 de lei, pensionarii de invaliditate cu pensie mai mică de 2.000 de lei, persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu cu venit lunar sub 2.000 de lei, familiile cu alocație de susținere și familiile sau persoanele singure cu ajutor social, indiferent de venit.

Citit 1406 ori Ultima modificare Marți, 16 Ianuarie 2024 11:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.