Hram la biserica din cartierul Micro 21

Hram la biserica din cartierul Micro 21
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Credincioşii parohiei gălăţene din cartierul Micro 21 care îl au ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Cuvios Antonie cel Mare, s-au aflat miercuri, 17 ianuarie, în zi de sărbătoare.

”Sfânta Liturghie din ziua hramului a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în biserica cea mică a comunităţii, care s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulţimea credincioşilor care au participat la slujbă. Având în vedere nevoile pastorale şi liturgice ale enoriaşilor din această zonă a oraşului Galaţi, în cadrul acestei parohii a fost construită o nouă biserică de dimensiuni mai mari. Noul lăcaş de cult, zidit din cărămidă, se află în prezent la stadiul de finisaje interioare şi exterioare”, precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinţia Sa a binecuvântat cu Agheasmă lucrările efectuate până în prezent la biserica mare a parohiei, şi apoi, în proximitatea Aşezământului social, a săvârşit Parastasul pentru ctitorii şi binefăcătorii acestei biserici.

Citit 1277 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Ianuarie 2024 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.