Hram la Biserica ”Sfinții Trei Ierarhi”

Hram la Biserica ”Sfinții Trei Ierarhi”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” din cartierul gălăţean Mazepa II și-a sărbătorit marți, 30 ianuarie, patronii spirituali, prilej de binecuvântare și mare bucurie duhovnicească, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Sfânta Liturghie a fost oficiată în biserica acestei comunităţi parohiale din centrul oraşului Galaţi de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa credincioşilor veniţi în număr mare pentru a se ruga celor trei sfinţi luminători ai creştinătăţii.

”Ierarhul Dunării de Jos a vorbit în cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi la slujbă despre viaţa aleasă, activitatea deosebită şi moştenirea valoroasă lăsată creştinilor de Sfinţii Trei Ierarhi - Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur.

După Sfânta Liturghie, în semn de binecuvântare şi susţinere, în cadrul programelor parohiale „O şansă pentru tinerii noştri!“ şi ”Sănătatea – dar al lui Dumnezeu”, ierarhul locului a oferit diplome, cărţi de zidire sufletească, iconiţe și alte daruri unui număr de 18 elevi de la Colegiul Naţional ”Mihail Kogălniceanu” şi de la Şcoala Nr. 28 ”Mihai Eminescu” din Galaţi, atât pentru rezultatele remarcabile obţinute la învăţătură, cât şi pentru implicarea lor în activităţile educaţional-catehetice şi social-misionare ale parohiei”, precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinţia Sa a mers de la biserică la gradiniţa parohială ”Sf. Trei Ierarhi” care funcţionează de patru ani în fosta casă parohială din curtea bisericii pentru a-i binecuvânta pe copiii care învaţă în acest imobil al Bisericii, oferit spre folosinţă gratuită pentru educarea copiilor din zonă.

Copiii şi cadrele didactice de la această grădiniţă au primit cu mare bucurie şi entuziasm vizita ierarhului în mijlocul lor, cei mici bucurându-se şi de darurile oferite cu multă dragoste de Părintele Arhiepiscop. În continuare, în contextul anului omagial şi comemorativ 2024, Înaltpreasfinţia Sa a binecuvântat şi a aşezat sub ocrotirea tuturor sfinților tămăduitori fără de arginți Centrul medical de permanență care funcţionează de mai mulţi ani la demisolul Aşezământului social-filantropic parohial.

În zilele premergătoare hramului, în cadrul acestui centru medical, amenajat conform normelor în vigoare, parohia a desfăşurat mai multe programe social-filantropice, cu accent pe sprijinul acordat vârstnicilor, dar și copiilor orfani de la casele de copii ”Floare de Colţ” şi ”Teodora”.

Toate programele educaţionale şi social-filantropice desfăşurate cu prilejul hramului au beneficiat de implicarea efectivă a preoţilor, a membrilor Consiliului şi Comitetului parohial, precum şi a voluntarilor și bunilor credincioși.

Parohia ocrotită de Sfinţii Trei Ierarhi este una din cele mai dinamice parohii gălăţene, implicate atât în programe educaţionale pentru tineri, cât şi în proiecte filantropice îndreptate către vârstnici, bolnavi şi alte categorii sociale defavorizate.

Citit 1455 ori Ultima modificare Marți, 30 Ianuarie 2024 18:28

1 comentariu

  • postat de Prof.dr.Mihai Moraru
    Marți, 30 Ianuarie 2024 20:03
    86.120.250.***
    Pios omagiu si frumoasa amintire fostului slujitor al acestui sfant lacas Preot Paroh Gheorghe Ciocanel...Ii vom pastra o frumoasa amintire, finuta de botez, Raluca Georgiana Langer( Moraru)si cumetrii, Mariana si Mihai Moraru...Sanatate multa tuturor!!!
    0
    3

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.