Ziua Cititului Împreună, la Biblioteca "V.A. Urechia"

Ziua Cititului Împreună, la Biblioteca "V.A. Urechia"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Biblioteca Județeană "V.A. Urechia" s-a alăturat și anul acesta evenimentului mondial Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI), care celebrează bucuria lecturii colective

Aflat la a VIII-a ediție națională, ZICI este organizat în lume din anul 2010, cu participarea a peste 170 de țări. Biblioteca gălăţeană dedică întreaga săptămână 5-11 februarie 2024 cititului împreună, prin derularea de activități culturale interactive cu cei mici, cu adolescenți, cadre didactice și scriitori, pentru a promova astfel lectura în rândul comunității. Mai multe unități de învățământ gălățene vor fi implicate în acest proiect, care doreşte să sublinieze importanța cultivării obiceiului lecturii în rândul tuturor vârstelor.

În context, Filiala Nr. 2 "Paul Păltănea" a bibliotecii, din Micro 40, organizează sesiuni de lectură, axate pe benzile desenate, care au devenit lecturile preferate ale publicului tânăr. Scrise într-un limbaj ușor de înțeles, benzile desenate îi ajută pe copii și adolescenți să citească în ritmul lor, să învețe cuvinte și expresii noi, pe măsură ce urmăresc imaginile, și să își găsească motivația de a citi ceea ce le place, inspirați de acțiunile eroilor preferați.

Citit 543 ori Ultima modificare Luni, 05 Februarie 2024 15:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.