A fost sfințită catapeteasma capelei "Întâmpinarea Domnului"

A fost sfințită catapeteasma capelei "Întâmpinarea Domnului"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Catapeteasma capelei Muzeului Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos a fost sfințită joi, 1 februarie, de ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în ajunul marii sărbători a Întâmpinării Domnului.

Manifestările liturgice au fost prilejuite de hramul istoric al Paraclisului din cadrul vechiului Palat Episcopal, actualul muzeu - praznicul împărătesc al Întâmpinării Domnului, rânduit ca atare de episcopul Partenie Clinceni al Dunării de Jos.

"Pe lângă soborul slujitor, la slujbă au participat oameni de cultură, profesori, conducători ai unor instituţii muzeale din municipiul Galaţi, dar şi simpli credincioşi. În cuvântul de învăţătură, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre bucuria pe care ne-o aduce întâlnirea cu Dumnezeu în Biserica Sa, explicând înţelesurile duhovniceşti ale binecuvântării şi sfinţirii unei catapetesme. De asemenea, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit despre semnificaţia praznicului Întâmpinării Domnului, amintind totodată de cele două evenimente marcante pentru Muzeul Eparhial, respectiv prima Sfântă Liturghie, de acum 30 de ani, şi sfinţirea acestei capele de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de acum 10 ani.

La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul locului a sfinţit noua catapeteasmă a acestei capele şi a oficiat slujba Parastasului pentru episcopul Partenie Clinceni, cel care a ridicat vechea reşedinţă a ierarhilor Dunării de Jos, precum şi pentru toţi înaintaşii în scaunul episcopal. Totodată, a fost pomenit şi renumitul artist plastic şi om de cultură gălăţean Sergiu Dumitrescu, la împlinirea a opt ani de la trecerea sa la cele veşnice", se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La final, în semn de recunoştinţă şi apreciere, Înaltpreasfinţia Sa a oferit diplome de vrednicie celor care au sprijinit realizarea catapetesmei şi înfrumuseţarea acestui lăcaş de cult.

Citit 778 ori Ultima modificare Marți, 06 Februarie 2024 12:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.