Sfinții Trei Ierarhi, modele pentru viață aleasă și educație creștină

Sfinții Trei Ierarhi, modele pentru viață aleasă și educație creștină
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Seminarul Teologic Ortodox "Sf. Ap. Andrei" din Galaţi a organizat, în zilele premergătoare Sărbătorii Sfinților Trei Ierarhi, simpozionul interliceal "Preţuirea sănătăţii şi a vieţii ca daruri ale lui Dumnezeu", informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Simpozionul s-a desfăşurat în Sala "Sergiu Dumitrescu" a Muzeului Istoriei Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos. Cu acest prilej, a fost vernisată şi expoziţia de carte veche şi icoană "Rugăciune şi tămăduire", care cuprinde o colecţie de cărţi şi icoane cu sfinţi tămăduitori, restaurate în atelierele Muzeului Eparhial din Galaţi.

La eveniment a participat Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezenţa multor elevi şi profesori de la Seminarul Teologic, dar şi a elevilor şi cadrelor didactice de la mai multe licee din cele două judeţe ale Eparhiei Dunării de Jos, Galaţi şi Brăila. "În cuvântul adresat celor prezenţi, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit despre viaţa aleasă şi educaţia deosebită a Sfinţilor Trei Ierarhi, arătând că Sfinţii Vasile, Grigorie şi Ioan sunt modele de urmat pentru o educaţie sănătoasă şi exemple de vieţuire pentru depăşirea tuturor provocărilor şi a capcanelor tinereţii. De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a arătat că dezvoltarea armonioasă şi bună a tinerilor trebuie să se hrănească din tezaurul teologiei, al culturii, al educaţiei şi al iubirii de Dumnezeu şi de aproapele nostru", precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

În partea a doua a întrunirii, tinerii participanţi au intrat în dialog cu ierarhul locului şi au prezentat aspecte semnificative din viaţa, opera şi activitatea acestor "mari dascăli ai lumii şi ierarhi", adevărate şi necesare modele pentru cei aflaţi în formare, pentru familiile lor şi pentru societatea de astăzi.

Citit 508 ori Ultima modificare Luni, 05 Februarie 2024 19:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.